Fotografie
Ladislav okomentoval Dva kapři o jíd...
před 98 dny
Fotografie
Ladislav okomentoval Kapitální úlove...
před 98 dny
Fotografie
Ladislav okomentoval Tření ryb...
před 98 dny
Fotografie
kremenak.ivan@seznam.cz přidal úlovek Lín obecný...
před 101 dny
Fotografie
martin dal lajk úlovku od daniel.kvoch@se...
před 102 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Praxe
9. května 2022

Výroba krmení pro feeder

Krmná směs je při lovu na feeder celkem zásadní záležitost, ale rybář si ji může koupit. Kdo se rád zabaví, ten si ji může připravit sám. Má to své výhody… Jednak víme, co ve směsi je, jednak si ji můžeme upravit podle počasí, revíru a hlavně podle ryb, které míníme lovit.

Praxe
9. května 2022

Lov okounů na feeder

Když se řekne feeder, osobně si zpravidla představím, že hlavní lovenou rybou bude cejn, plotice, kapr či jiná drobotina. Jenže feeder je velmi univerzální a lze ho efektivně použít i k lovu dravců. Ať je to candát, štika či okoun. Dokonce jsem viděl i úlovky menších sumců, ale ty byly spíše dílem náhody.

Recepty
7. května 2022

Siven na citronovém pepři

Možná se také snažíte vymýšlet nové chutě a recepty jako já, ale někdy je dobré sáhnout pro starý dobrý pekáček, vybrat to správné koření, vsadit na jednoduchost a pak se divit, jak si člověk pochutnal.

Video
6. května 2022

VIDEO: Co se dá ulovit na tampon? Pstruhy a ještě jedno rybí překvapení

Milí rybaříci, v muškaření jsem velký amatér, ale kreativity mám na rozdávání. Občas to ale musím trochu zkrotit, abych nedopadl jako Babica v kuchyni. Přiznávám, že v tomto případě to bylo na hraně…

Ostatní
5. května 2022

Učíme se v Třeboni: Poněkud odrostlejší studenti

Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína v Třeboni vzdělává už desítky let nové rybáře pro česká i zahraniční rybářství. Škola prošla složitým vývojem a českým vodám za dobu svojí existence vychovala řadu špičkových odborníků.

Praxe
4. května 2022

Vyzkoušejte těsta, výborné kaprařské nástrahy s dlouhou historií

Květen je nejlepším měsícem k lovu kaprů, kteří jsou velmi žraví a dobře berou. V červnu dochází díky tření k útlumu, a navíc začíná sezona dravců.

Praxe
3. května 2022

Jarní rybaření je krásné

Letos nastalo několik krásných březnových rán – přesně podle mých představ. Zůstat doma by byl hřích. Kmenový vlasec o síle 0,16 jsem konečně po pěti letech vyměnil za tenčí 0,14, připravil návazce, koupil veku a pak konečně vyrazil za rybami.

Zahraničí
2. května 2022

Květnové Rybářství: Za rybami Amazonie

Moravské zemské muzeum vydává knihu Za rybami Amazonie. Její autoři, doktoři Miroslav Šebela a Antonín Prouza, čtenářům Rybářství publikaci představují v několika vybraných ukázkách.

Zahraničí
1. května 2022

Rio Negro: Jak nám delfíni kradli ryby

Sladkovodní delfín, který žijí v povodí Amazonky, Rio Negro a Orinoka, se správně česky jmenuje inie amazonská nebo také delfínovec amazonský. Někteří ichtyologové i zoologové tyto sladkovodní savce rozdělují na dalších několik poddruhů, jiní je považují za samostatné druhy.

Recepty
1. května 2022

Tortilly s rybím masem

Jde o mexické kukuřičné placky (dnes je seženete skoro všude), plněné pikantní směsí z rybího masa zeleniny a žampionů.

Šupiny
29. dubna 2022

Květnové Rybářství: Vyhodnocení soutěže Nej nej nej za rok 2021

V roce 2021 přišlo do naší soutěže 262 přihlášek, na jejichž základě bylo ve 49 kategoriích ryb uděleno 42 zlatých, 30 stříbrných a 29 bronzových odznaků.

Novinky
28. dubna 2022

Když má provoz turistických pramic přednost před třením lososů: Rybáři vysadí desítky tisíc kusů, vrátí se několik desítek ryb

Severočeští rybáři ve středu vysadili 40 tisíc kusů plůdku lososa. Většinu na Děčínsko do přítoku Kamenice, část ovšem i na Litoměřicko, do jednoho z chovných toků.

Praxe
27. dubna 2022

Jak efektivně chytat kapry během aprílového počasí

I když mnozí rybáři zahájili sezonu už v březnu nebo možná ještě dřív, pro většinu vše začíná až během dubna, když přijdou první opravdu teplé dny. Voda ještě bývá poměrně studená, ale délka a intenzita slunečního svitu už daleko markantněji probouzí podvodní život.

ČRS a MRS
26. dubna 2022

ČRS zveřejnil statistiku úlovků za rok 2021. Kolik jsme si odnesli kaprů? A který druh se dostal v úlovcích na druhé místo?

Rybářský rok 2021 ze všeho nejvíc poznamenal covid-19. Jak nás ovlivnila omezená možnost chodit na ryby v dobách nejtvrdších omezení? ČRS dnes na svých stránkách zveřejnil Statistiku úlovků.

Ostatní
25. dubna 2022

Kladivo českého vikinga: Bžunda s úhoři

Duben začíná aprílem, což je vždy ideální příležitost si z někoho vystřelit, napálit ho, prostě vyvézt mu nějakou bžundu. V prvorepublikových časech patřilo slovo bžunda dokonce do rybářského slangu. Pokud rybář vyprávěl, že se vrátil od vody s bžundou, bylo všem hned jasné, jak asi rybolov probíhal a že nechytil ani čudlu.

První Předchozí 1 48 56 57 58 59 60 68 158 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled