Fotografie
Patrik přidal úlovek Candát obecný...
před 248 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
před 248 dny
Fotografie
hubalek.o@seznam.cz přidal úlovek Mník jednovousý...
před 248 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 248 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapří špíz...
před 249 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Šupiny
25. října 2019

Lov na Ebru (1). Největší sumec zabral na nejmenší nástrahu

Srpen, měsíc lovu sumců na bójky. Podotýkám, že takhle můžete lovit na Ebru i jindy, ale mně tento měsíc připadá pro lov s bójkami nejpříhodnější. Obecně ale musím konstatovat, že k lovu jsou zde vynikající všechny teplé měsíce, což se týká dvou třetin španělského roku.

ČRS a MRS
24. října 2019

Kauza olovo opět otevřena. ČRS a ministr Brabec dospěli k dohodě

Problematika používání olova jako zátěže při lovu ryb je v posledních měsících hodně diskutována. Ministerstvo životního prostředí pracuje na materiálu, jehož součástí je také návrh na omezení olova jako rybářské zátěže. V pátek 25. října se s ministrem Mgr. Richardem Brabcem sešli zástupci Českého rybářské svazu. Veřejné prohlášení z tohoto jednání zveřejní Ministerstvo životního prostředí v úterý.

Novinky
24. října 2019

Ženu v Polynésii napadl žralok

Nic netušící ženu napadl žralok, když plavala mezi ostrovy v Polynésii a sledovala velryby. Vyděšená žena se snažila co nejrychleji dostat do bezpečí a plavala ke břehu. V této oblasti dochází k útokům žraloků velmi vzácně.

Šupiny
23. října 2019

Jak nám během závodů přinesla malá nástraha největšího kapra

Mnoho rybářů má lov kaprů spojený s používáním velkých boilie. „Čím větší koule, tím větší kapr,“ napadne nejednoho rybáře. Nám se však v závodě osvědčil pravý opak. Všechny kapry, včetně největšího kapra závodu, jsme ulovili na 18mm nástrahu.

Novinky
23. října 2019

Jak vypadá Berounka po vlně pesticidů? Byli jsme se podívat

Na začátku týdne proběhla internetem zpráva o zrušení zákazu konzumace ryb na Berounce. Zajímalo nás, jaké škody napáchala uniklá látka na místě, o kterém jsme psali v říjnovém čísle časopisu. Proto jsme si dnes vyrazili na chvíli zachytat.

Video
23. října 2019

VIDEO: Vyhlášení soutěže o nejlepší dětské video. Druhé místo

Velký kapr nebo amur je sen téměř každého rybáře. Čím jsme starší tím víc držíme své emoce na uzdě. Dětská radost je však vidět nejen v očích, ale také v chování. Jak byste se radovali vy, kdybyste ulovili svého prvního amura a ještě k tomu v takové velikosti?

Novinky
22. října 2019

Učíme děti o životě ve vodě

Pokud děti nevyrůstají v rodině rybáře, velmi často se o rybách dozvědí jen velmi málo ve škole. Život ve vodě je přitom velmi zajímavý a je škoda, aby se o něm děti nedozvěděli.

Recepty
22. října 2019

Ryby na sardeli a dijonské hořčici

Jednoduchý, přesto velmi chutný recept, který zvládnou i kuchařští zelenáči. Můžete použít kapra nebo lína. Vhodné jsou také ryby, které je třeba v kuchyni více nakořenit, například cejna nebo tlouště.

Zábava
22. října 2019

VIDEO: Vyhlášení soutěže o nejlepší dětské video. Třetí místo

Rybařina je krásný koníček. Nejde ani tak o tahání ryby za rybou, jako spíš o čas strávený v přírodě. Ať už sám nebo s kamarády. A když pak přijde vytoužená ryba, můžeme si užít souboj stejně, jako Honza na videu.

Novinky
21. října 2019

Zákaz konzumace ryb z Berounky a Úhlavy se ruší

Krajský úřad Středočeského kraje zrušil v pondělí 21. října zákaz konzumace ryb z Berounky. Jejich zdravotní nezávadnost se totiž nepotvrdila.

Poznávání
21. října 2019

Ocásek versus rybí cáry. Co je na candáty účinnější?

Při lovu candáta můžeme použít mnoho různých nástrah. Vyznavači umělých šidítek sáhnou jistě po gumě nebo wobbleru. Ti kteří rádi chytají na rybičku, mají také více možností. Mohou nastražit rybku živou, nebo mrtvou, a to jen ocásek anebo pouze cáry masa.

Video
21. října 2019

VIDEO: Vyhlášení soutěže o nejlepší dětské video. Čtvrté místo

Je třeba učit děti nejen sedět u vody, ale také aktivně lovit. Čtvrté místo naší soutěže o nejlepší video dětského rybáře obsadili Max a Nelinka.

ČRS a MRS
20. října 2019

V Račicích se chytil kapr přes čtrnáct kilo, Pohár předsedy ČRS vyhráli rybáři z Týnce nad Labem

Na Veslařském kanále Račice se od čtvrtka 17.10. do neděle 20. 10. 2019 utkalo celkem 27 dvoučlenných týmů. Lov probíhal nepřetržitě dvacet čtyři hodin denně. úlovků bylo opravdu velké množství, většina jich však nedosahovalo minimální bodované hranice 1,5 kg.

Zahraničí
20. října 2019

Italský propadák

Jednoho krásného dne přišel na brněnském rybářském veletrhu Sedlo s nápadem vyrazit na ryby do Itálie. Trvalo mi asi pět sekund, než jsem se rozmyslel a souhlasil. Později se k nám dvěma přidal i Eli se Zdendou. Jako hlavní guru a průvodce jel Karel, který má hodně evropských rybářských zkušeností. Námi zvolená destinace, kanál Bianco v provincii Lombardie poblíž města Mantova, patří ke všemu mezi jeho oblíbené vody. Cílovými rybami naší výpravy jsme určili kapra a sumce.

Šupiny
19. října 2019

Dravou rybu je nutné vysedět

Dravé ryby se nejčastěji krmí ráno a večer. S přicházející zimou se tato perioda posouvá částečně i do dne. Přesto se občas stane, že sedíte na místě, kde dravci určitě jsou, ale nemáte jediný záběr. Nezbývá než si alespoň užít pobyt u vody a příště doufat ve víc štěstí.

První Předchozí 1 63 153 161 162 163 164 165 173 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled