Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 249 dny
Fotografie
Karel okomentoval Jak chytit v zi...
před 249 dny
Fotografie
Karel okomentoval Na jaké pruty a...
před 249 dny
Fotografie
Karel okomentoval Okres Ústí nad ...
před 249 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Jak správně a r...
před 249 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
11. října 2019

Moře vyplavilo neznámý objekt. Je to část velryby, úhoř nebo mimozemšťan?

Richard Walden sdílel na facebooku tvora, kterého vyplavilo moře na pobřeží severního Devonu v Anglii. Objekt je 3 metry dlouhý a o jeho původu se vedou spory.

Komerční články
10. října 2019

Tyhle vychytávky nejsou pro berky

Proč hned zaseknout? Nástrahy teď pustíme k vodě, ale pár návnad bychom měli: do mokra, do zimy i do tepla. Co třeba boty, ve kterých máš nohy v suchu, i když na břehu už dávno padla rosa? Nebo zateplené kapsáče, ve kterých můžeš chytat celou noc? A co teprve bunda z bavlněného plátna s odepínací vestou?

Poznávání
10. října 2019

Poraněná ryba od dravce varuje chemickou signalizací ostatní. Co z toho plyne pro rybáře?

My, lidé, jsme zvyklí jako hlavní smysl orientace používat zrak, ostatní smysly zůstávají v oblasti vnímání v pozadí. Pro ryby však zrak ani zdaleka nepředstavuje jediný důležitý smysl pro orientaci v prostoru. A pro mnohé je vysloveně upozaděný.

Šupiny
10. října 2019

Dopis od čtenáře: Syčící zloděj

Velmi nás těší každý váš dopis, který dorazí do redakce. O to víc, když reaguje na aktuální číslo časopisu. Jsme rádi, že si najdete čas a napíšete nám vaše postřehy a příběhy od vody. Třeba jako pan Morávek o nevšedním zážitku s užovkou.

Kam na ryby
9. října 2019

Kam na ryby? Bečva Vsetínská 4 A

Mimopstruhový revír 471 017, tvoří umělé jezero vzniklé vybagrováním štěrku, který se použil na výstavbu nedaleké vodní nádrže Stanovnice, budované v letech 1977 až 1987, sloužící k zásobování kvalitní pitnou vodou Vsetínska, Valašsko Kloboúcka a Zlínska.

Komerční články
9. října 2019

Lov kaprů na menších a středně velkých vodách

I když mám obecně raději velké, rozsáhlé vody, které v sobě skrývají větší tajemno a větší možnosti překvapení, sezonu v naprosté většině začínám na menších nebo středně velkých vodách.

Novinky
8. října 2019

Podzimní obří kapr z Labe

V polovině října loňského roku jsme s kamarádem Oldou naplánovali víkendovou výpravu k našemu srdečnímu Labi. Na kapry, které lovíme přes patnáct let. A také posedět v nádherné podzimní přírodě. Navíc jsem slavil narozeniny.

Video
8. října 2019

VIDEO: Žralok zaútočil na rybáře. Ten měl na obranu jen pádlo!

Rybolov na moři je značně nebezpečnější než na sladkých vodách. Jsou tu silné proudu, vysoké vlny, rychle se měnící počasí a žraloci!

Poznávání
7. října 2019

Hry lásky šplouchavé

Tření ryb, hlavně skupinové, zajímalo naše předky odjakživa. Důvod byl většinou prostý – snadné získání úlovku, protože láskou omámené ryby lze mnohdy na trdlišti chytat i holýma rukama.

Zahraničí
7. října 2019

Medvěd navštívil nic netušící rybáře. Fotograf mohl jen přihlížet

Znáte to určitě všichni, chytáte ryby a nevnímáte, co se kolem děje. U nás vám s největší pravděpodobností velké nebezpečí nehrozí. To rybáře na Aljašce může taková přílišné zaujetí rybolovem zabít. Navštívit je může třeba medvěd…

Šupiny
7. října 2019

Děti na rybách

Je krásné vidět děti, které mají radost z každého úlovku. Mnozí rybáři dnes nad některými druhy nebo malými rybami ohrnou nos. Radost v dětských očích by nám měla připomínat, že žádná ryba není méněcenná a že rybaření by nemělo být jen o ulovení obřího kapra, štiky, sumce...

Šupiny
6. října 2019

Jak Krtek ke kaprovi přišel

„Vcuclo mě to tak rychle, že ani nevím jak, a pak mě jazyk ve šlajsně slíznul, no!“ „To jsme viděli taky! Jenže jsi vezl proviant!“ Tři rozezlení kamarádi obklopili provinilého nešťastníka, když se předtím marně pokoušeli zachránit všechno, co se dalo. Jenže bochník chleba už byl nepoužitelný a špekáčky se utopily. Krtek měl zásoby vyndat před šlajsnou.

Šupiny
5. října 2019

Polabský perlín

Přišel páteční podvečer. Potichu procházím po pěšince podél předevčírem přeoraných polí před Předměřicemi. Pupenec pálí, pyl poletuje, pampelišky prozařují podrost, prostě pravá pohodička. Poklidně posečkám pod prostornými perutěmi prastarého platanu. Pozoruji pohyb při pobřeží, potemnělé polarizačky pomohou poodhalit podvodní příběhy, právě projíždějí perlíni.

Poznávání
4. října 2019

Obavy se nepotvrdily. Norská vláda limity vývozu ryb nemění

Drancování moří je dlouhodobý problém, který řeší většina přímořských států. V Norsku však neloví jen komerční rybáři, nemalý podíl na ulovených rybách mají také sportovní rybáři. Kvůli negativnímu dopadu na snižování množství ryb v moři diskutovala norská vláda možnost zákazu vyvážení rybího masa pro rekreační rybáře. Limity nakonec zůstávají i pro rok 2020 na 20 kg na osobu.

Recepty
4. října 2019

Asijské rybí závitky

Netradičně připravená ryba na asijský způsob. Příprava je náročnější, ale závitky jsou skvělé.

První Předchozí 1 65 155 163 164 165 166 167 175 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled