Fotografie
Stanislava okomentoval Římský salát s ...
před 234 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Římský salát s ...
před 234 dny
Fotografie
Ondřej dal lajk úlovku od Zdeněk Hofman
před 234 dny
Fotografie
Karel okomentoval Kam na ryby? Vl...
před 235 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 235 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
24. července 2020

Vědci v laboratořích vytvořili nový druh ryby! Je to kříženec velmi ohrožených druhů

Příroda nás nikdy nepřestane udivovat. Své o tom vědí maďarští vědci, kterým se podařilo zkřížit ryby, které se spolu vůbec neměly rozmnožit.

Zahraničí
24. července 2020

OBRAZEM: Putování ostrovem Fajáků

Přidal jsem plyn a motor ochotně zareagoval vyššími otáčkami. Prázdná silnice přede mnou, pusto i ve zpětném zrcátku. Nekonečno oliv mi pokroucenými a sukovitými kmeny za takové nehorázné rušení siesty hrozilo. Zajel jsem ke kraji cesty a vypnul motor. To ticho kolem mě bylo najednou absolutní. Osaměl jsem na silnici, která nejprve sténavě stoupala od pobřeží a nyní se s jásavou lehkostí vracela tam dolů, do slané náruče Jónského moře.

Novinky
23. července 2020

Stovky velryb zabitých na Faerských ostrovech. Moře zrudlo jejich krví

Tradiční festival na Faerských ostrovech opět rozdmýchal vlnu nevole. Po ukončení této kruté tradice volají ochránci práv zvířat. O jaký festival se jedná?

Šupiny
23. července 2020

Dovolená s velkými, převážně hambatými kapry (1)

Ranní opar stoupá nad hladinu a já pomalu usínám. Zprvu se spánku bráním. Ještě stále věřím, že kapr zabere. Únava z nekonečného čekání ale nakonec zvítězí a moje tělo znehybní. Před očima stále vidím vodní prérii, ale už to není ta skutečná. Kdesi v mojí mysli vyplouvají na povrch myšlenky, které tvoří scénář pro lidské snění.

Zahraničí
23. července 2020

Mořská poradna: Jak a kde chytit pyskouna?

Kam je nejlepší vyrazit, pokud chci ulovit pyskouna? Jakou nástrahu je nejlepší použít?

Šupiny
22. července 2020

Parmovec, skvělý coby příklad nadměrného lovu korálových ryb

Na stránkách rybářských časopisů včetně Rybářství se můžeme pravidelně dočíst o nadměrné exploataci mnoha hospodářsky nejvýznamnějších druhů mořských ryb. Některé z nich se již přestaly lovit úplně, u dalších tato situace hrozí, pokud se nezmění náš přístup k využívání mořských zdrojů.

Šupiny
22. července 2020

Z deníku rybářovy manželky: Tajemství rybářovy vesty

Venku je krásně, počasí na rybaření jako stvořené. Jenže ležím v posteli a potím se. Přepadla mě chřipka. Manžel si už třetí den užívá rybolovu. Tiše mu závidím. Další den přišel domů a naříkal, že ho už několik dní bolí krční páteř. Bylo mi už lépe, proto jsem mu nabídla masáž krku. Na židli v kuchyni byla nedbale pohozená rybářská vesta. No nic, pověsím ji. Tíha vesty mě ale udiví.

Šupiny
21. července 2020

Obří kapr se nechal od rybáře podrbat. Co následovalo, opravdu nečekal

Dlouhá léta, která tak rychle uběhla, jsem často toužil po něčem téměř nemožném. Vrátit se k tomu, co jsem miloval v dětství. Alespoň k něčemu z toho, co se postupně přerušilo, tiše vytratilo nebo s dětstvím definitivně odešlo a zmizelo. Ale zkuste pěstovat králíky v činžáku!

Zahraničí
21. července 2020

Treska jednoskvrnná – úlovek, kterým rybáři často opovrhují

Jedná se o rybu, kterou si nikdy nespletete s jinou. Má dlouhé tělo a mohutnou hlavu. Horní čelist je delší než spodní. Na bradě má velký vous. Na hřbetní straně trupu této tresky najdete tři ploutve, první je vysoká, špičatá a má 15-16 ploutevních paprsků, druhá narůstá do úctyhodné délky s 21 paprsky a třetí jich má až 22.

Kam na ryby
21. července 2020

Obří revír s režimem chyť a pusť. Vyrazte za rybami na Slovensko!

Vodní nádrž Zemplínská šírava, která se v minulosti jmenovala i Podvihorlstská nádrž, byla vybudovaná v rámci vodohospodářských úprav Východoslovenské nížiny. Jejich hlavním cílem bylo uchránit rozsáhlá zemědělská území před povodněmi. Výstavba nádrže proběhla v letech 1961-1966.

ČRS a MRS
20. července 2020

Jak se změnily dětské tábory kvůli koronavirové krizi? Takto probíhal tábor pražského územního svazu

Český rybářský svaz, z. s., Územní svaz města Prahy pořádá každoročně letní tábory rybářské mládeže už více jak 40 let. Ne jinak tomu bylo i letos. I přes povinnost řešení mimořádných hygienicko-proti-epidemiologických pokynů stanovených Ministerstvem zdravotnictví České republiky výbor ČRS Územního svazu města Prahy rozhodl, že se letošní dětský tábor v obci Horka II u Zruče nad Sázavou v plánovaném termínu od 4. 7. do 18. 7. 2020 uskuteční.

Poznávání
20. července 2020

„Životu nebezpečný“ hmyz, se kterým se setká každý rybář

Náš koníček je spojený s pobytem v přírodě, při kterém se nevyhneme ani přímému kontaktu s místními živočichy. Ti z hmyzí říše umí být pěkné nepříjemní. Na které bychom si měli dávat pozor?

Šupiny
20. července 2020

Nezapomínejte na plavanou

Chytání ryb se splávkem – na plavanou – je nejklukovštější způsob lovení ryb. Vrací nás do dětství. Dnes už pro mladou generaci neuvěřitelný způsob chytání na ohnutý špendlík a husí brk byl pro někdejší kluky běžný. Ti šťastnější, kteří někde vyloudili vlasec – saturnu a háček s protihrotem byli králové řek a rybníků.

Poznávání
19. července 2020

Morová rána pro rybáře. Komáři na každém kroku

Možná jste se i vy střetli někde u vody nebo v hospodě s nešťastníkem, který by se chtěl věnovat sportovnímu rybolovu. Bohužel mu ale u vody vadí vše, co leze, létá nebo bzučí. Uvědomuju si, že ne všichni se musí nadchnout pro každého brouka, motýla nebo jinou žoužel, jako třeba já, ale rovněž nechápu hysterické reakce při střetnutí s „kdejakou havětí“.

Poznávání
18. července 2020

Rybolov na Zanzibaru

Zanzibar je souostroví na východě Afriky v Indickém oceánu. Z historického hlediska je známé jako centrum obchodu s otroky především pro arabské sultány. Obchod s otroky sice skončil zákazem v roce 1872, ale ilegálně existoval ještě do roku 1918

První Předchozí 1 27 117 125 126 127 128 129 137 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled