Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
před 123 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Jelec jesen...
před 123 dny
Fotografie
Josef okomentoval Poznejte ho a u...
před 123 dny
Fotografie
Josef okomentoval Nevšední gumové...
před 123 dny
Fotografie
Josef dal lajk úlovku od Marek...
před 125 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Rady začátečníkům
17. prosince 2021

Co by měl vědět každý začátečník: Lov na dírkách

Když venku teplota klesne pod bod mrazu, začnou se vodní hladiny uzavírat. Potom už moc šancí k rybolovu nezbývá. Leda se vydat na revíry, kde je lov ryb pod ledem povolen na základě výjimky. Najde se i několik svazových vod, kde se dá na dírkách lovit.

Ostatní
16. prosince 2021

Nevíte, jak správně vyplnit úlovkový lístek? Poradíme vám!

Pro začínajícího rybáře se může vyplňování sumáře úlovků proměnit v noční můru. Bát se ale nemusíte, přinášíme vám jednoduchý návod jak na to.

Novinky
15. prosince 2021

Agresivní kormoráni trápí rybáře z Přerovska. Útočí na kapry i štiky

Milionové škody letos způsobili kormoráni rybářům na střední Moravě. Tito rybožraví predátoři se v okolí Tovačova na Přerovsku zaměřili především na malé kapry do dvou kilogramů hmotnosti, kteří patří k nejžádanějším pro vánoční stůl.

Novinky
14. prosince 2021

Třeboňští rybáři vyzráli na sucho a horko posledních let. Novinka je stála pět milionů

Kvůli suchu a horku, které v poslední době v létě panuje, nakupuje Rybářství Třeboň dmychadla, která okysličují vodu. Zatím jich má na různých sádkách deset. Firma je používá hlavně v létě, ale také při podzimních výlovech.

Novinky
13. prosince 2021

Drnový potok, Úhlava a Berounka. Dva roky stará otrava řek skončí u soudu

Žalobu na dřevařskou společnost z Klatov v souvislosti s ekologickou havárií podává společnost Vodárna Plzeň. Firmě HOLZ Schiller v říjnu 2019 uniklo do Drnového potoka asi 200 litrů jedovaté chemické látky na impregnaci dřeva.

Komerční články
13. prosince 2021

Testovali jsme: Naviják Caperlan Stratagem 10 000

Pokud osadíme prut Caperlan Xtrem 9 Full Cork (recenzi si můžete přečíst zde) navijákem Caperlan Stratagem 10 000, vytvoříme ideální udici pro lov trofejních ryb.

Poznávání
12. prosince 2021

Příjmení spojená s rybářstvím

Je celkem pochopitelné, že již odnepaměti se u našich pradávných předků objevovala jména, později příjmení, která souvisela s rybami, lovem ryb, rybářským náčiním a od středověku i s rybníkářstvím.

Recepty
11. prosince 2021

Třeboňská rybí polévka s hrachem

Starý recept třeboňských rybářů z počátku 20. století.

Novinky
10. prosince 2021

V Kamenici se našla trdliště lososů. Opatření ČRS fungují

Až několik desítek lososů každoročně připlave z moře do českých řek. Vracejí se díky mnohaletému reintrodukčnímu programu.

Novinky
9. prosince 2021

Ledová voda, hloubka 2,5 metru. Ocenění studenti popisují záchranu ženy z řeky Blanice

Statečnost sedmi studentů prvního ročníku Střední rybářské školy ve Vodňanech ocenili jihočeský policejní ředitel, starosta Vodňan i ředitel rybářské školy. Policie matku, která s dítětem skočila do ledové vody, obvinila z pokusu o vraždu. Žena skončila ve vazbě.

Praxe
7. prosince 2021

Method feeder v zimě

Co vám mám říkat, krátké zimní dny za nic nestojí. Většinou je zataženo a tma přijde ještě dříve než já z práce. Kvůli nepřízni počasí se většinou nedá rybařit a za voláním vody se vydá jen pár bláznů.

Poznávání
7. prosince 2021

Rybí troubení a mlaskání

Co se týče přírody, naši předkové měli nejenom dobrý pozorovací talent, ale používali i výstižná přirovnání a poetická pojmenování některých rostlin, živočichů a přírodních dějů. Mnohé z nich se zachovaly dodnes a platí to i pro ryby a rybářství.

Poznávání
6. prosince 2021

Jak to vidí kormorán

To, že ptáci vývojově navazují na své plazí předky je obecně známo. Považovat je ale za opeřené dinosaury? To je zřejmě dosti odvážné tvrzení. I když lze připustit, že někteří rybožraví vodní ptáci po vynoření nad hladinu trochu podobní vyhynulým vodním ještěrům jsou. Na svědomí to má konvergence, tedy přizpůsobení se tvaru těla vodnímu prostředí a lovu stejné kořisti – ryb.

Šupiny
5. prosince 2021

Boj s kapitálním tolstolobikem trval 35 minut. Váha do 50 kg nestačila!

Pavel Buček chytil opravdu velikou rybu, s jejíž hmotností si nedokázala poradit váha kalibrovaná do 50 kg. Úlovkem byl tolstolobik, kterého do nádrže možná vysazoval jeho dědeček před třiceti lety!

Recepty
4. prosince 2021

Kapr po mlynářsku

Jeden z našich nejoblíbenějších receptů úpravy kapra na vánoční stůl, prostě česká klasika.

První Předchozí 1 58 66 67 68 69 70 78 168 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled