Fotografie
Josef přidal úlovek Okoun říční...
před 122 dny
Fotografie
Jakub přidal úlovek Jelec jesen...
před 122 dny
Fotografie
Jiří přidal úlovek Kapr obecný...
před 122 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Jelec tloušť...
před 122 dny
Fotografie
Jiří přidal úlovek Kapr obecný...
před 123 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
1. ledna 2022

Garum, zapomenutá rybí omáčka

S módní vlnou konzumace asijských pokrmů se i u nás objevují jídla vařená podle receptů pocházejících z jihovýchodní Asie. Nechybí v nich ani zvláštní ochucovadlo, rybí omáčka.

Poznávání
31. prosince 2021

Škola fotografování: Ledová království

Jak venku teplota klesne pod bod mrazu, už mě to doma neudrží a vyrážím na pochůzky. Když je sníh, tak mám aspoň přehled o tom, jestli sem někdo nechodí kupříkladu ke Klabavce pytlačit a očima rentgenuji místa, kde se vytváří roztodivné ledové útvary.

Zahraničí
30. prosince 2021

Lednové Rybářství: Rizika spojená se zahraniční výpravou (1)

Opravdu neplatí žádné pravidlo, že když si člověk za dovolenou zaplatí několik desítek tisíc korun, dostane vždy to nejlepší.

Poznávání
29. prosince 2021

Učíme se v Třeboni: Ustupující sumeček americký

Sumeček americký (Ictalurus nebulosus) je druhem, který znají snad všichni rybáři. Ovšem jeho popularita není zrovna pozitivní. Znám je převážně pro své přemnožení a vytlačování původních druhů. Celkově tak má na naši ichtyofaunu neblahý vliv.

Praxe
28. prosince 2021

Lednové Rybářství: Domácí výroba wobblerů (1)

Zdatných kutilů je spousta, přičemž jejich velkou komunitu lze najít i mezi rybáři. Ať už to jsou třeba stavěči prutů, vazači umělých mušek, výrobci splávků, pekaři domácího boile…

Praxe
27. prosince 2021

Hon za náhodnými sumci se se může stát závislostí

Rybařím dlouhá léta a nekonečné vysedávání a čekání na jediný záběr není ničím, co bych vyhledával. Vše se ale rázem změnilo po jedné z rybářských vycházek.

Poznávání
26. prosince 2021

Exotické ryby – mohou být zdrojem nemocí našich ryb?

Kdo má aspoň nějakou zkušenost s akvarijními rybkami nebo jezírkovými chovanci, obyčejně s nimi nezažil pouze radostné chvilky, ale občas i nepříjemnosti v podobě nemocí.

Recepty
25. prosince 2021

Medový sumec

Sumec do kuchyně je nejlepší v délce 80 až 100 cm. Rybu vykucháme, stáhneme z kůže, naporcujeme a naložíme do marinády.

Poznávání
24. prosince 2021

Nemo a jeho přátelé: Jak dobře znáte ryby z oblíbeného filmu?

I když animovaný film Hledá se Nemo o dobrodružstvích malé korálové rybky – klauna očkatého není již horkou novinkou, stále má dost obdivovatelů mezi dětmi, ale i dospělými diváky, kteří milují dobrodružství, spravedlnost i samotné aktéry z překrásné Neptunovy říše.

Novinky
23. prosince 2021

Velká úleva slovenských rybářů. Získali novou zbraň v boji proti kormoránům

Po téměř dvouleté přestávce se na Slovensku zase může plašit a lovit kormorán velký. Tuto výjimku udělilo Slovenskému rybářskému svazu (SRZ) Ministerstvo životního prostředí (MŽP) SR.

Novinky
22. prosince 2021

Tři čtvrtě metru pěny na hladině, desítky uhynulých ryb. Rybáři řeší s hasiči únik močůvky do řeky

Do říčky Merklínky na jižním Plzeňsku unikla v úterý odpoledne neznámá látka, pravděpodobně močůvka. V ohrožení byly sádky a komorový rybník místních rybářů, které Merklínka napájí.

ČRS a MRS
21. prosince 2021

Honí se za ziskem a přitom ničí život v řekách. Kdo ohrožuje ryby v Ploučnici?

Činnost malých vodních elektráren na mnoha místech velice komplikuje život rybářům – a především samozřejmě rybám. Na alarmující situaci na řece Ploučnici upozornili na webu Severočeského územního svazu Miloš Marek, technik pro vodní hospodářství, a Jan Skalský, tiskový mluvčí územního svazu.

Rozhovory
20. prosince 2021

Odstřel přemnožených kormoránů, nízké platy, málo ryb na českém jídelníčku. Produkční rybář popisuje úskalí oboru

Má se zakázat vánoční prodej kaprů v kádích? Jak moc trápí produkční rybáře rybožraví predátoři? Proč konzumují Češi tak málo ryb? Na tyto otázky jsem se ptal Aleše Kříže, zootechnika Rybářství Hluboká.

Ostatní
19. prosince 2021

Ženy a ryby

Jsou ženské, jejichž chlapi před nimi utíkají k vodě a říkají si, že když je taková, ať se nediví. Aspoň nemusí mít výčitky, že jdou zase na ryby. Jsou další žínky – a tuším, že takových je většina – které mají pro koníčka svého tichého blázna pochopení.

Recepty
18. prosince 2021

Kapr na pórku

Jednoduchá a velice chutná úprava kapra, kterou zvládne i začátečník.

První Předchozí 1 57 65 66 67 68 69 77 167 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled