Fotografie
Karel okomentoval Vzpomínáme na s...
před 232 dny
Fotografie
Karel okomentoval Rybář...
před 232 dny
Fotografie
Karel okomentoval Madeirské mořeb...
před 232 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Řeka Bodrog – j...
před 232 dny
Fotografie
Karel okomentoval Řeka Bodrog – j...
před 232 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Šupiny
6. září 2020

Krásná příroda umí být i krutá. Jako při mém chytání na Blanici

Mnoho milovníků přírody, ať třeba rybářů, myslivců, či ostatních vnímavých návštěvníků mi dá za pravdu, že příroda je nejen krásná, ale někdy svým způsobem i krutá. Za svá dlouhá léta nejen rybaření, ale například i při houbaření a jiných činnostech jsem v přírodě mohl poznat to, jak je k nám, živočichům, laskavá.

Šupiny
5. září 2020

Rybářské vtipy, která neznáte

Pojďte se s námi zasmát u nevšedních rybářských vtipů. Znáte nějaký fórek, kterým byste chtěli pobavit ostatní čtenáře? Pošlete nám ho!

Šupiny
4. září 2020

Obří žralok sleďový zaútočil na kelery přímo u lodi. Jak zareagovali rybáři?

Že ve středním Norsku nejsou velcí žraloci? Opak je pravdou. Svědčí o tom video, které natočili Němečtí rybáři přímo v okolí ostrova Hitra.

Zábava
4. září 2020

Jak dobře znáte rybářský řád? Zvládnete odpovědět na všechny otázky?

V rybářském řádu se toho pravda moc nemění, ale nemůže se stát, že občas něco zapomeneme? Pojďte si zkusit odpovědět na všechny otázky a přesvědčit se, jak na tom vlastně jste.

Zahraničí
3. září 2020

Lov na Ukrajině. Co je doma, to se počítá

Služební povinnosti mě nedávno zavály na čas do ukrajinské Oděsy. A jako každý vášnivý rybář, který si nenechá ujít žádnou příležitost k vyzkoušení nových, neznámých vod, jsem si přibalil i rybářské vybavení. Kusé informace o rybách obývajících zdejší pobřežní vody, které jsem získal z dostupných pramenů, mě zpočátku příliš nepotěšily.

Video
3. září 2020

Top 10 záběrů štiky. Už jste někdy něco takového viděli?

Štika je naše nejdravější ryba. Je to čistokrevný zabiják, kterému kořist téměř nikdy neunikne. I proto je její lov tak vzrušující. A co teprve lov z hladiny!

Novinky
2. září 2020

Rybář chytil záhadného žraloka. Je první, kdo tuto parybu ulovil na prut

Rybář Mike Sherwood si dal předsevzetí, že bude první kdo v okolí britských ostrovů uloví mečouna. To se mu zatím nepodařilo, zato je prvním kdo na prut ulovil žraloka který se jmenuje hltač obecný.

ČRS a MRS
2. září 2020

Snahu východočeských rybářů bojkotuje vydra. Z řeky sežere vše živé

Rybáři z východočeské MO Stárkov zahájili záchranný chov ohroženého raka říčního už v roce 1977. Dnes již velmi ohroženého raka říčního vysazují do řeky, kde si na něm bohužel záhy pochutná vydra říční.

Poznávání
2. září 2020

Poznejte ho a ulovte! Kapr obecný

Ryba, kterou je zbytečné zvlášť popisovat. Splést si kapra můžete prakticky pouze s karasy. Spolehlivým rozpoznávacím znakem jsou dva páry vousků u huby, které karasové nemají. I přesto, že je v Čechách budován jakýsi kapří kult, našim původním druhem není. Snad proto je také vysazován leckdy trochu nesmyslně do pstruhových stojáků, podhorských jezer i malých potoků.

Novinky
1. září 2020

Na Pardubicku řádí herpes virus. 90 tun kaprů čeká smrt

V Sopřečském rybníce se rozmohl Koi herpes virus (KHV). I když se podaří kapry z této nákazy vyléčit, jsou z nich doživotní přenašeči, musí se co nejrychleji zlikvidovat, aby se nákaza nešířila.

Novinky
1. září 2020

Tuleň se zamotal do zbytků rybářského vlasce. Nikdo mu nepomohl

Snímky zamotaného tuleně pořídil amatérský fotograf, který zatelefonoval na SPCA (Skotská organizace zabývající se ochranou a péčí o zvířata) .

Zábava
1. září 2020

Soutěž! Hrajeme o voděodolný reproduktor Sony v hodnotě 3 294 Kč

Na ryby i na párty,s tímto reproduktorem může opravdu téměř kamkoli. Chcete si na rybách poslechnout zprávy nebo si zkrátit čekání na záběr poslechem hudby? Pak je tento reproduktor to, co potřebujete!

Retro
1. září 2020

Vzpomínáme na staré časy: legendární naviják Reex

Nejen lidé, ale i věci mají své osudy a je věčná škoda, že nemohou vyprávět. Pojďme se do minulosti vracet. Třeba do doby, kdy naviják, prut nebo korkový splávek sloužil svému páníčkovi klidně i celý život.

Zábava
31. srpna 2020

Soutěž o boilie Rapid: známe vítěze!

Minulý týden jsme soutěžili o bolilie Rapid od firmy Mivardi. Zúčastnilo se téměř 90 lidí.

Novinky
31. srpna 2020

Rybář našel u rybníka cejnka v igelitovém pytli. Visel na stromě!

U vody rybář občas narazí na něco, nad čím může jenom nevěřícně pozvednout obočí. Proč by například někdo dával uloveného cejnka do igelitového pytle a nechal ho viset na stromě?

První Předchozí 1 20 110 118 119 120 121 122 130 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled