Fotografie
Karel okomentoval Navnada...
před 232 dny
Fotografie
Karel okomentoval Nuda...
před 232 dny
Fotografie
Karel okomentoval Kapří dubleta s...
před 232 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Navnada...
před 232 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Nuda...
před 232 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
11. září 2020

Jak ulovit makrelu?

Makrela je velmi rozšířeným druhem. Najdete ji ve Středozemním moři, Atlantském oceánu ve velkých hejnech. V létě a na podzim se makrely vyskytují (opět ve velkých hejnech) poblíž břehů průlivu Skagerrak, v Severním moři a v jižní části Norského moře.

Poznávání
11. září 2020

Kolik druhů mihulí žilo a žije v ČR?

Ve vodách ČR byly doposud zjištěny čtyři druhy mihule. Některé se u nás vyskytují poměrně běžně, jiné se na našem území nacházely jen v minulosti.

Šupiny
11. září 2020

Rybář ulovil obřího sumce. Z vody ho tahal 2 hodiny!

Občas se podaří při lovu menších ryb chytit i opravdového obra. Pak přichází ten pravý rybářský zážitek. Do žil se vstříkne hromada adrenalinu a vy nevnímáte nic než souboj s rybou.

Poznávání
10. září 2020

Kapří poradna: Jakou zvolit sestavu do vázek?

Zdravím a mám dotaz ohledně odolné sestavy do těžkých podmínek, jako jsou stromy ve vodě, kameny, škeble a další vázky…

Novinky
10. září 2020

Smutná zpráva pro rybářství. Zemřel uznávaný ichtyolog Jiří Vostradovský

Ve čtvrtek 3. září 2020 zemřel renomovaný ichtyolog, pracovník rybářského výzkumu a dlouholetý předseda redakční rady časopisu Rybářství Ing. Jiří Vostradovský, CSc. Někdejšímu předsedovi hospodářského odboru Českého rybářského svazu bylo 87 let. Úmrtí oznámila redakci Rybářství rodina.

Šupiny
9. září 2020

Lov kaprů na soukromáku. Je to opravdu lehčí než na svazové vodě? (2)

V prvním díle našeho miniseriálu se ním moc nedařilo. Na kapry jsme vyrazili na jaře, kdy byla ještě poměrně studená voda. Nakonec se ale miska vah převážila a my jsme kapry začali chytat. Na břeh se podíval dokonce i jeseter.

Uncategorized
9. září 2020

Candát, bázlivá ryba? Tento agresivní jedinec útočil na potápěče

Candát, taková bázlivá ryba, kterou je dost těžké ulovit, říkáte si? I tato ryba umí být velmi agresivní.

Šupiny
9. září 2020

Ranní cesta na ryby skrývá mnohá tajemství. Vnímáte ji také tak?

Podzimní ráno na lipenských pláních je pro nezasvěceného těžko popsatelné. Olše, břízy, vrby a jejich listnatí kamarádi lemující břehy rozlehlého jezera se ze zeleného pralesa přeměnili v jedince, kteří se předhánějí ve své pestrobarevné kráse. Sem tam nějaká borovice a smrk se snaží svojí ztepilostí dokázat, že právě oni svým listnatým sousedům dělají gardedámy v tom úžasném podzimním koncertu. Rákosová pole lemující zátoky a břehy vyhlížejí jako pěšácký předvoj před barevnou kavalérií.

Šupiny
8. září 2020

Lov kaprů na soukromáku. Je to o tolik lehčí než na svazové vodě? (1)

Sedím u nastražených prutů a přemýšlím, kde se stala chyba. Jak je možné, že na tak malém rybníku, který je velmi dobře zarybněný, nepřišel během celého dne jediný záběr? Levý hlásič však nečekaně ožívá. Zapípá sice jen krátce, ale i to je jasný signál, že na druhém konci bere ryba. Zaseknu a mám kapra. Konečně!

Poznávání
8. září 2020

Poznejte ho a ulovte! Mník jednovousý

Ryba, která se trochu podobá úhoři, ale její tlamu zdobí vous a i počet a tvar ploutví je podstatně jiný. Mník je poměrně náročný na čistotu vody, proto byl v minulosti téměř na pokraji vyhubení. Žije stejně skrytým způsobem života jako úhoř. Na rozdíl od něj je ale nejaktivnější, pokud teplota vody klesne pod 10 stupňů.

Zábava
7. září 2020

Soutěž o reproduktor: známe vítěze!

V minulém týdnu jsme soutěžili o voděodolný reproduktor od firmy Sony v hodnotě 3294 Kč.

Šupiny
7. září 2020

Rybář ulovil obrovského candáta. Vážil skoro 10 kilo!

Kdo by netoužil po životním candátovi. Pro mnohé by měl určitě větší cenu i tím, že je ulovený na přívlač. Kolik přesně měřil a na co zabral?

Poznávání
7. září 2020

Šonova hodina rybářské vietnamštiny: Tạp chí câu cá [tap-či-kouká] = Rybářství

Časopis Rybářství odebírám od dob, kdy jsem česky neuměl ani mňauknout, hafnout či kváknout. Tenkrát jsem koukal jen na obrázky a obdivoval megaúlovky všech ostatních.

Poznávání
7. září 2020

Jak stáhnout úhoře?

Úhoř je ryba specifická nejenom svým tajemným způsobem života, ale i tím, že její usmrcení a další zpracování si vyžaduje jisté zkušenosti a dovednosti, které si určitě nelze nacvičit na vánočním kaprovi.

První Předchozí 1 19 109 117 118 119 120 121 129 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled