Fotografie
Vladimir založil otázku Nebankovní půjč...
před 34 dny
Fotografie
Vladimir založil otázku HLEDÁTE LEGÁLNÍ...
před 35 dny
Fotografie
Vladimir okomentoval Rychlá legitimn...
před 35 dny
Fotografie
Vladimir založil otázku DOSTALI JSTE SE...
před 35 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Pstruh duhový...
před 35 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Recepty
12. listopadu 2023

Losos s omáčkou mojo verde

Skvělá zelená omáčka k rybám i jinému masu pochází z Kanárských ostrovů. Základem je rozmixovaná zelená paprika, petrželka, olivový olej a jablečný ocet. Existuje i mnoho obměn.

ČRS a MRS
10. listopadu 2023

Ze zasedání Republikové rady (listopad 2023)

Republiková rada ČRS se sešla 2. listopadu 2023 na řádném zasedání. Na programu byly zejména následující body – vyhodnocení činnosti na úseku sportu a práce s mládeží, projednání aktuálních oblastí k RIS a problematika vzájemného uznávání členství ČRS a MRS.

Retro
10. listopadu 2023

Vzpomínáme na staré časy: Katalog Hugo Burok

Snad každý rybář pamětník zná legendární obchod na Malém náměstí v Praze. Od 50. let minulého století se jednalo o největší speciální prodejnu v ČSR. Při troše štěstí a trpělivosti se zde dalo koupit nedostatkové rybářské nádobíčko.

Ostatní
8. listopadu 2023

Rybaření – lov zážitků

„Pane rybáři, co jste dneska ulovil, kromě zážitků?“ volá na mě dívčí hlas. Tu větu si budu pamatovat opravdu dlouho. Ale proč vám to vlastně říkám? Vím proč. Jsme rybáři. A já se s vámi prostě musím podělit o zážitek, o myšlenku, která se mi do hlavy dostala úplnou náhodou. Možná mě za následující text budete nenávidět, možná mě budete oslavovat. Proto ho ale nepíšu. Jen chci, abyste si nakonec odpověděli na jednu otázku…

Praxe
8. listopadu 2023

Poznejte ho a ulovte! Bolen dravý

Jediná kaprovitá ryba žijící v Čechách, která se živí masitou potravou. Má štíhlé, z boků zploštělé tělo. Hřbet má tmavý, boky stříbrné. Dolní čelist je o malinko delší než horní. Ploutve, zvláště u mladých jedinců, mají načervenalý nebo oranžový nádech. Běžná délka bolena je mezi 40-60 cm. Dorůst může až jednoho metru.

Poznávání
7. listopadu 2023

„Solární kolektory“ na hladině

V posledních letech se rozmohlo získávání „zelené“ energie z obnovitelných zdrojů. Zvlášť lukrativní se stal byznys se slunečními kolektory, které vyrostly prakticky ze dne na den na nejrůznějších, často nevhodných místech.

Praxe
5. listopadu 2023

Prezentace nástrah ve všech vrstvách (1)

Nedávno jsem seděl na svém oblíbeném místě na Orlíku a bylo mi moc dobře. Byl to jeden z dnů, kdy má člověk pocit, že mu všechno hraje do karet – počasí ani moc pěkné, ani moc škaredé, aktivita ryb na hladině ucházející, na dohled žádný jiný rybář, prostě ideální podmínky. 

Recepty
5. listopadu 2023

Kreolská rybí polévka

Tuto chuťově skvělou polévku můžete uvařit třeba z kapra, sumce, lína, ale i tresky nebo makrely.

Praxe
3. listopadu 2023

Na kapry s krmítkem

Pokud se budeme bavit o moderní kaprařině, tak samotné krmítko mělo být překonáno už někdy na počátku devadesátých let. Jenže se používá stále a lov s ním přináší zajímavé výsledky. Sice už upadalo v zapomnění, ale profíci ho později znovu vzkřísili.

Ostatní
2. listopadu 2023

Pravda nebo fake? Mohl by toto duhák přežít?

Na sociálních sítích se šíří video, ve kterém rybář uloví pstruha duhového a vytáhne z jeho útrob něco neuvěřitelného.

Zábava
2. listopadu 2023

Z deníku rybářovy manželky: Tajemno kolem vody

Na své dětství si pamatují všichni. S ním souvisí báje, pohádky a pověsti, kterými nás rodiče a prarodiče obdarovávali, abychom nezůstali literárně chudí. A právě dvěma tajemným bytostem vodním, které se u nás vyskytují, se dnes chci věnovat.

Praxe
1. listopadu 2023

Parma, sen rybářů: Gumové nástrahy

Parmy jsou známé jako milovnice žížal a všelijakých červů. Z umělých nástrah mají k této jejich přirozené potravě nejblíže gumoví červi, umělé vosí larvy, ale i malé gumové rybky a třeba nymfy i další napodobeniny různých stadií vodního hmyzu.

Praxe
31. října 2023

Jak ulovit mníka

Podzim je tady. Padající listí pluje řekou a komplikuje lov. Zejména příznivci přívlače bývají touto dobou nešťastní. Ryby se stěhují do hlubších úseků, kde přečkávají zimu.

Poznávání
30. října 2023

Učíme se ve Vodňanech: Průsak hráze jako všední aktivita vody

Když se většina lidí podívá na hráz malé vodní nádrže, tedy jakéhokoli rybníka, myslí si, že takovou masou země nemůže protéct ani kapka vody. Není tomu tak. Jedním z mnoha problémů při zakládání vodních nádrží je průsak tělesem hráze.

Recepty
29. října 2023

Ruská rybí soljanka

Oblíbená rybí polévka, která je v některých místech Ruska oblíbenější než boršč. Vaří se i v Bělorusku a na Ukrajině. Existuje mnoho verzí, v těch novějších se přidávají do soljanky zelené olivy a kapary. Lze ji připravit jak ze sladkovodních, tak mořských ryb.

První Předchozí 1 10 18 19 20 21 22 30 120 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled