Fotografie
Jaroslav okomentoval Jak si doma nej...
před 226 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candát na bylin...
před 226 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapr se zelenin...
před 226 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ulovená munice...
před 226 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Co by měl vědět...
před 226 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
12. listopadu 2020

Vědci objevili vzácnou oliheň „s velkými ploutvemi“

V australských vodách byla poprvé spatřena vzácná oliheň bigfin. Jedná se o hlubomořského živočicha, proto je velmi těžké jej nalézt a pozorovat. Vědcům při tom pomohly kamery i lasery.

Video
12. listopadu 2020

Známý český youtuber zkusil chytat na retro nástrahu. Co ulovil?

Mnozí z vás na vařená kolínka chytali. Otázkou však je, jestli fungují i v dnešní době plné moderních nástrah. Známý youtuber Tadeáš Malák se to rozhodl vyzkoušet.

Novinky
11. listopadu 2020

Znáte dobře pravomoci rybářské stráže? Nenechte se namočit do průšvihu

Většina členů rybářské stráže (RS) nechce poctivé rybáře zbytečně otravovat a jde jim především o klid, pořádek a dodržování pravidel u vody. Přesto je dobré znát, co RS smí a co ne.

ČRS a MRS
11. listopadu 2020

ČRS je proti výstavbě plavebního kanálu Dunaj-Odra-Labe. Co vlastně hrozí?

Český rybářská svaz zaujal jasný postoj k výstavbě kanálu Dunaj-Odra-Labe. Společně s vědeckými pracovníky se staví mezi jednoznačné odpůrce.

Poznávání
11. listopadu 2020

Rybář si doma sám vyrobil háčky. Co na ně ulovil?

Během nouzového stavu zůstává mnoho z nás doma a má trochu času věnovat se svým koníčkům. Mnozí z vás už určitě zkoušeli vyrobit mušky, splávky nebo si odlít olůvka. Co takhle vyrobit si funkční háčky?

Poznávání
10. listopadu 2020

Krátké vycházky. Jakou nástrahu použít a co je při nich nejdůležitější?

I v dnešní uspěchané době stále platí, že hodiny strávené u vody přebijí i nejlepší výbavu. Úspěšný lovec dravých ryb je tak trochu stopařem dokonale čtoucím vodu a rybích zvyklostí za měnících se podmínek. Nikdy totiž nelze přesně napasovat scénář konkrétní řeky na řeku jinou.

Video
10. listopadu 2020

Zajímavý test. Je možné zastavit běžícího člověka pomocí rybářského prutu?

Kvalita rybářského náčiní se neuvěřitelnou rychlostí zlepšuje. Bambusové pruty nahradil laminát, který v byl v nedávné době vytlačen uhlíkem. Pruty a navijáky dnes vydrží opravdu hodně. Otázka však zní: dokáží zastavit běžící osobu, aniž by se zlomily nebo jinak poškodily?

Novinky
9. listopadu 2020

Volavka si pochutnala na úhořovi. To neměla dělat!

Fotograf Sam Davis zachytil neuvěřitelný moment! Vyfotil úhoře, který se pokusil uniknout z žaludku volavky, a to přímo za letu. Čekali byste, že jsou fotky pouhou fotomontáží, ale jedná se o čistou realitu.

Zahraničí
9. listopadu 2020

Jak bojuje dvacetikilová štika? Unikátní podvodní záběry útoku a souboje

Štika. Kolem této ryby koluje spousta polopravd a mýtů. Pravdou je, že se jedná o vrcholného dravce, který sežere rybu, kachně i myš. Jak to vypadá, když se sama štika stane lovenou kořistí?

Poznávání
9. listopadu 2020

Zahraniční rybáři se spojují v boji proti výstavbě přehrady. Prý může přetéct

Skupina Save Our Severn vyzývá britské rybáře, aby se připojili k jejich iniciativě, která zpochybňuje návrh na vybudování přehrady na řece Severn. Odpůrci se obávají velkých záplav a argumentují také tím, že se její výstavbou znemožní migrace lososům a úhořům.

Šupiny
8. listopadu 2020

Obrazem: Zatopený les plný ryb

Les je zvláštní místo. Krásné za plného světla. Jakmile však světla ubude, mění se větve stromů v pokroucené paže přízraků. Světla je nyní viditelně méně. Slunce se asi na chvíli schovalo za záclonu mraků a les kolem mě se proměnil do strašidelné podoby.

Retro
7. listopadu 2020

Vzpomínáme na staré časy: Laminátové pruty Tokoz Otava

Nejen lidé, ale i věci mají své osudy a je věčná škoda, že nemohou vyprávět. Pojďme se vracet do minulosti. Třeba do doby, kdy naviják, prut nebo korkový splávek sloužily svému páníčkovi klidně i po celý život.

Poznávání
6. listopadu 2020

Top 5 uzlů na spojení šňůry a fluorokarbonu

Jak efektivně spojit kmenovou šňůru a flourokarbon tak, aby neztratily svou původní nosnost? Otázka, která trápí mnoho rybářů. Podívejte se na top 5 nejlepších uzlů, na které se můžete spolehnout.

Komerční články
6. listopadu 2020

Rybářský opasek jako stylový dárek

Máte v rodině rybáře a rádi byste ho obdarovali nějakým stylovým, ale i kvalitním a praktickým narozeninovým nebo vánočním dárkem? V naší kategorii rybářských dárků můžete vybírat z mnoha krásných opasků.

Novinky
6. listopadu 2020

Sedmnáct ukrajinských pytláků bez povolenky. I to je rybaření během nouzového stavu

Během nouzového stavu je pobyt v přírodě jednou z mála možností, jak trávit volný čas. Bohužel to vede ke zvýšenému počtu přestupků a pytláctví. Na aktuální stav u vody jsme se zeptali vedoucího odboru rybářské stráže Územního svazu města Prahy Ing. Jan Hipmanna.

První Předchozí 1 10 100 108 109 110 111 112 120 177 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled