Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 7 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 7 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Ryba v žloutkovém těstíčku podle japonské kuchyně

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

K tomuto jednoduchému receptu můžete použít mořské i sladkovodní ryby, dbejte však na to, aby to byly druhy, které mají méně kostí. Takto často připravuji tresku.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • maso z tresky (500 až 1000 g)
  • dva žloutky
  • lžíci solamylu
  • zázvor
  • sůl
  • kvalitní olej

Příprava:

Tresku naporcujeme na menší kousky, maso prosolíme a necháme nejméně hodinu odležet. Žloutky rozmícháme se lžící solamylu a špetkou zázvoru. Pak rybu důkladně osušíme a její maso dvakrát protáhneme ve žloutkovém těstíčku. Pak ho smažíme pěkně do zlatova a z obou stran v rozpáleném oleji.

V Japonsku se takto upravené kousky ryby servírují s lepivou rýží a zeleninou. Můžeme to zkusit, ale kdo jako přílohu zvolí hranolky, krokety či brambory pečené či vařené ve slupce, také neprohloupí.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled