Články
Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!
Instruktážní video rybolovné techniky – muška skish
Český rybářský svaz začal na svém youtube kanálu zveřejňovat instruktážní videa rybolovné techniky. Jsou určeny trenérům castingového sportu, pomohou nejen začínajícím závodníkům v této rybářské disciplíně, ale také všem rybářům, kteří třeba chtějí jen vylepšit svou techniku nahození.
Nevšední gumové nástrahy: Nymfy a ráčci
S oblibou používám nevšední gumové nástrahy. Proč? Mají velice realistický vzhled a pro ryby jsou něčím novým, neokoukaným.
Kdy budou moci rybáři používat RIS? Jak bude probíhat vytvoření účtu a kdy spatří světlo světa připravovaná aplikace?
Zajímá vás, co je nového ohledně Rybářského informačního systému? Kdy si ho konečně budete moct sami vyzkoušet?
Lov kaprů v zimě
Chytání kaprů v období od listopadu do února už není bláznovstvím několika šílenců, jak tomu bylo před lety. Příznivější zimy posledních let, osvěta a také dobrá dostupnost vybavení pro lov v chladnu způsobily doslova boom zimního kapraření.
Partiklová kulička
Chytání kaprů na drobný partikl je způsob používaný již spousty let. Jeho výhoda je v okamžité atraktivitě a rychlosti působení, nevýhoda tkví v tom, že je lákavý nejen pro kapry, ale také pro veškerou tzv. bílou rybu. A přes tu je někdy velmi obtížné dostat se k větším kaprům.
Před rokem vysadili karase obecného do retenční nádrže elektrárny. Jak experiment dopadl?
Karasům obecným, kteří byli před rokem vysazení v retenční nádrži čistírny technologických vod Elektrárny Ledvice Skupiny ČEZ, se daří dobře. Ukázal to první kontrolní odlov. Příští rok na jaře by zde mohl proběhnout první výtěr. Uvedla to Skupina ČEZ v tiskové zprávě.
Vzpomínáme na staré časy: Katalog Jednota 1956
V dobách socializmu mnoho reklam na zboží k vidění nebylo. Zásobování tuzemského trhu pokulhávalo, přednost měl export zejména do kapitalistických států za valuty.
Učíme se v Třeboni: Typy výtěrů ryb v našich vodách
Ve vodách České republiky žije něco málo přes 60 druhů ryb. Neliší se jen nároky na životní prostředí (stojatá nebo tekoucí voda, teplota vody, obsah kyslíku aj.), ale i typem výtěru. Pro udržení rybích populací v našich vodách je nejdůležitější zachovat nebo zřizovat výtěrová místa – trdliště ryb.
Z Yukonu na Aljašku
Opět v Kanadě. Když mi čas a finance dovolí, sem, do provincie Yukon, se vracím rád. Kdo jednou zažil kanadský barevný podzim, tedy období indiánského léta, ten ví, o čem mluvím.
Chcete jíst kvalitní české ryby? Nejlepší jsou ty s certifikátem
Akademičtí pracovníci z oblasti rybářství Mendelovy univerzity v Brně chtějí podpořit konzumaci lokálních ryb v českých domácnostech a trvale udržitelný chov ryb v tuzemských rybnících. Vytvořili desatero zásad udržitelného chovu pro rybářské podniky, které budou dodávat ryby a rybí produkty do obchodního řetězce Albert. Univerzita o tom informuje na svých stránkách.
Jak nachytat ryby, i když prý neberou: Vlastní štědrovečerní kapr
Znáte nějakou malou, ale hlubší údolní nádrž? „Malou“ myslím takovou nádrž, do jejíhož koryta dohodíte svým feederovým náčiním. Pokud ano, pojďme si opatřit letošního vánočního kapříka „svépomocí“!
Džuveč ze sumce
Skvělý recept na úpravu sumce pochází z balkánské kuchyně. Lze použít i jinou sladkovodní nebo mořskou rybu. Prostě podle chuti.
Rybaření vesele i vážně: Dnes uvázl na háčku jeseter sibiřský
Jeseteři spadají do starobylé skupiny ryb a jejich lov je velmi lákavý, protože tak trochu připomínají pravěká zvířata. Tělo jesetera sibiřského je zbarveno jednotvárným hnědavým nebo našedlým odstínem, s nímž splývají i štítky na bocích a hřbetě.
Hledání smaragdového pokladu
Lín obecný (Tinca tinca) je nádherná kaprovitá ryba, kterou si těžko spletete s jinou. Lín je tajemný, náladový a poslední dobou i čím dál vzácnější. Už od dětství patří k mým nejoblíbenějším rybám. Se svým smaragdovým zbarvením je mezi ostatními rybami opravdovým drahokamem.
Novinky z iRybářství na váš e-mail
Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled
Vložením e-mailu souhlasíte s podmíkami ochrany osobních údajů