Ryba v žloutkovém těstíčku podle japonské kuchyně
Dalibor Marounek
14. Říjen 2025
0 Lajků
K tomuto jednoduchému receptu můžete použít mořské i sladkovodní ryby, dbejte však na to, aby to byly druhy, které mají méně kostí. Takto často připravuji tresku.
Potřebujeme:
- maso z tresky (500 až 1000 g)
- dva žloutky
- lžíci solamylu
- zázvor
- sůl
- kvalitní olej
Příprava:
Tresku naporcujeme na menší kousky, maso prosolíme a necháme nejméně hodinu odležet. Žloutky rozmícháme se lžící solamylu a špetkou zázvoru. Pak rybu důkladně osušíme a její maso dvakrát protáhneme ve žloutkovém těstíčku. Pak ho smažíme pěkně do zlatova a z obou stran v rozpáleném oleji.
V Japonsku se takto upravené kousky ryby servírují s lepivou rýží a zeleninou. Můžeme to zkusit, ale kdo jako přílohu zvolí hranolky, krokety či brambory pečené či vařené ve slupce, také neprohloupí.