Rybí lečo s kuskusem

Dalibor Marounek
14. Říjen 2025
0 Lajků
Rybí lečo s kuskusem

Lečo jsme připravili z tresky, podobně lze upravit i jiné sladkovodní či mořské ryby. Místo tresky můžeme použít třeba sumce nebo kapra bez kůže.

Potřebujeme:

  • 500 g filé z tresky
  • čtyři rajčata
  • jedna zelená paprika
  • jedna červená paprika
  • jedna cibule
  • chilli omáčka
  • pepř
  • sůl
  • olej

Příprava:

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou a oloupeme. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kostičky. Filé nakrájíme na kostky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou.  

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, rajčata, papriky, ochutíme pár kapkami chilli omáčky, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Když je lečo hotové, přidáme kostky filé, promícháme, podusíme 2 až 3 minuty, aby se maso nerozpadlo.  

Rybí lečo podáváme s kuskusem, který ochutíme pár kapkami olivového oleje, osolíme a promícháme s petrželkou.