Francouzský rybí vývar s knedlíčky

Dalibor Marounek
14. Říjen 2025
0 Lajků
Francouzský rybí vývar s knedlíčky

Skvělá a hlavně jednoduchá rybí polévka z francouzské kuchyně vás zahřeje!

Potřebujeme:

  • dvě kapří hlavy a odřezky
  • asi 250 g kapřího masa
  • pórek
  • petržel
  • mrkev
  • cibuli
  • snítku libečku
  • snítku petrželky
  • 10 zrnek celého pepře
  • dva stroužky česneku
  • vejce
  • muškátový květ
  • strouhanku
  • citronovou šťávu
  • olivový olej
  • nasekanou petrželku

Příprava:

Rybí hlavy, odřezky a maso zalijeme vodou, přidáme celou mrkev, petržel, nakrájený pórek, snítku libečku a petrželky, celý pepř, osolíme a vaříme na mírném plamenu asi hodinu.  

Vývar scedíme přes plátýnko, rybí maso dáme stranou a necháme vychladnout. Z masa odstraníme kosti, vidličkou ho rozmělníme, přidáme vejce, strouhanku, ochutíme muškátovým květem, pepřem a přiměřeně osolíme.  

Směs promícháme a z husté kaše uděláme kuličky, které vhazujeme do vroucího čirého vývaru. Knedlíčky jsou vařené po pěti minutách. Horký vývar ochutíme lžící olivového oleje, troškou citronové šťávy a utřeným česnekem. Horkou polévku v talíři pak posypeme nasekanou petrželkou.