Čínská rybí polévka
Dalibor Marounek
14. Říjen 2025
0 Lajků
Pikantní ostrá polévka z čínské kuchyně, kterou můžeme připravit jak z mořských, tak sladkovodních ryb.
čas na přípravu: 40 minut
Suroviny
- 500 g rybích odřezků
- 400 g vykostěného rybího masa bez kůže
- půl pórku
- jednu mrkev
- jednu lžíci strouhaného zázvoru
- dvě lžíce sójové omáčky
- kousek chilli papričky
- olej
- sůl
- pepř
- bobkový list
Postup
Rybí odřezky (hlava, ploutve atd.) zalijeme 1,5 l vody a osolíme.
Přidáme bobkový list, nastrouhaný zázvor a vaříme na mírném ohni 40
minut. Pak vývar scedíme a odložíme stranou.
Pórek nakrájíme na tenká
kolečka, mrkev a rybí maso na nudličky. V hrnci rozehřejeme olej,
přidáme pórek, mrkev a krátce osmahneme. Vzápětí zalijeme rybím vývarem,
přidáme kousek chilli papričky, nalijeme sójovou omáčku a vaříme 10
minut. Na závěr do polévky přidáme nakrájené ryby a vaříme tři minuty.
Podle chuti můžeme polévku ještě dochutit pepřem a solí.