Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
před 5 dny
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 12 dny

Siven na citronovém pepři

Marek iRybářství 0 hodnocení
siven Recepty

Možná se také snažíte vymýšlet nové chutě a recepty jako já, ale někdy je dobré sáhnout pro starý dobrý pekáček, vybrat to správné koření, vsadit na jednoduchost a pak se divit, jak si člověk pochutnal.

text: Ivo Novák

Není to tak dávno, kdy jsem objevil zázračné koření – citronový pepř. Složení nevypadá nijak zvláštně. Koření obsahuje pepř, citron, cukr, sůl a kyselinu citronovou. Je drcené na větší kousky, což chuť ryby jen umocňuje. Samotného mě překvapilo, jak změna koření dokáže ovlivnit konečnou chuť. 

siven
foto: Ivo Novák

Na přebalu je psáno, že jde o aromatickou, poněkud ostřejší směs vhodnou pro přípravu mořských ryb. Jenže on se tento zázrak hodí i na ryby naše, sladkovodní.

Poprvé jsem zvolil sivena. Celé kuchaření je velice jednoduché a bleskurychlé. Stačí rybu vykuchat, opláchnout, nasolit, posypat kořením a položit na vymaštěný plech. Kolem rozprostřít brambory nakrájené na kolečka.

citronový pepř

Ty posypat kořením na americké brambory, pekáč strčit do rozehřáté trouby a dvacet minut si počkat. Mňam! Pro chlapy? Ideální!

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled