Zůstane-li nám po uzení pár kousků sumce, připravte si chutnou pomazánku, přijde vám vhod! Maso ze sumce má výhodu, že nemá svalové kůstky a kostičky z masa tak vybírat nemusíme, což se kupříkladu o cejnovi tvrdit nedá ani náhodou.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 500 g uzeného sumce
- dvě červené cibule
- čtyři lžíce kaparů
- trochu majonézy
- dvě lžíce ostré hořčice (nejlépe dijonské)
- sůl
- pepř
- na ozdobu kolečka feferonek
Příprava:
Z vyuzeného sumce odstraníme kůži a tuk. Maso v misce rozmělníme vidličkou. Pak přidáme nakrájenou cibuli, nasekané kapary, majonézu, hořčici a vše promícháme a podle chuti dochutíme pepřem a solí. Mažeme na krajíčky chleba, můžeme zvolit i lehce počesnekované topinky, pomazánku ozdobíme kolečky feferonek a s rozkoší zapíjíme vychlazeným pivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen