Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Křupavý karas

Marek iRybářství 0 hodnocení
karas Recepty

Není karas jako karas, ale ten křupavý je podle mě nejlepší. Dá se jíst jako chleba a je to velká dobrota. To jsou slova mého kamaráda, když jsme přemýšleli nad několika chycenými karasy stříbřitými. Oba jsme měli chuť na rybu, ale nic jiného jsme ten den neulovili. A tak jsme jeli ke mně domů a tuto rybáři podceňovanou a našim revírům škodlivou rybu mi kamarád připravil jako nečekanou mňamku.

text: Stanislav Kovář

Potřebujeme:

  • karasy nebo menší cejny
  • litr fritovacího oleje
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • citron
  • rozmačkaný česnek
  • na obalení pak ještě polohrubou mouku, sladkou i pálivou papriku

Příprava:

Rybu očistíme, vykucháme a zbavíme hlavy. Rozřízneme ji po páteři na dvě poloviny. Maso na prkénku obrátíme kůží k sobě a slabým, velmi ostrým nožem řízneme do masa tak hluboko, abychom přerušili malé kostičky ve hřbetní části. Pozor, neproříznout úplně! Řezy vedeme co nejblíže vedle sebe.

karas
foto: Stanislav Kovář

Do zářezů vetřeme sůl, pepř, kmín, česnek, citronovou šťávu a porce necháme chvilku odpočinout. Mezitím nalijeme do pánve olej a necháme ho prohřát. Půlky ryby pak obalíme ve směsi mouky a papriky a vložíme ji do vroucího oleje. Pánev nezakrýváme! Smažíme do křupava, což trvá nejvýše 10 minut. Rybu během smažení několikrát obrátíme.

karas
foto: Stanislav Kovář

Takto připraveného karase stříbřitého podávejte ještě teplého, strach z kostí mít nemusíte. Dobře usmaženou rybu poznáte jednoduše. Když s ní klepnete o okraj talíře, musí to cinknout. Chléb nutný není, ale sklenka bílého naopak žádoucí.

karas
foto: Stanislav Kovář

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled