Maso cejnů a jiných bílých ryb obsahuje příliš mnoho svalových kůstek. Povařením a rozemletím masa i s kůstkami připravíme chutné pečené rybí krokety.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 750–1000 g naporcovaného cejna
- strouhanku
- 2 vejce
- 3-4 stroužky česneku
- lžíci worcesteru
- pepř
- sůl
- majoránku
- olej
Na uvaření:
- 1,5 litru vody
- sůl
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky celého pepře
Příprava:
Do hrnce vložíme porce cejna, zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a 25 minut vaříme doměkka. Vývar slijeme (můžeme použít na rybí polévku) a maso necháme v cedníku vychladnout. Odstraníme z masa kůži, maso obereme ze žeberních kostí a páteře i se svalovými kůstkami (větší samozřejmě vyndáme). Maso rozemeleme na masovém strojku nebo robotu; umlít můžeme klidně i dvakrát.
Do umletého masa přidáme 2 syrová vejce, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, worcesterem, pepřem a solí a směs zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme třicentimetrové kuličky, které obalíme ve strouhance a pečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Opečené krokety podáváme s vařenými brambory, cibulí a hořčicí nebo jen s chlebem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen