Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 29 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Krokety z cejnů (nebo jiné bílé ryby)

Marek Kožušník 0 hodnocení
recept Recepty

Maso cejnů a jiných bílých ryb obsahuje příliš mnoho svalových kůstek. Povařením a rozemletím masa i s kůstkami připravíme chutné pečené rybí krokety.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750–1000 g naporcovaného cejna
  • strouhanku
  • 2 vejce
  • 3-4 stroužky česneku
  • lžíci worcesteru
  • pepř
  • sůl
  • majoránku
  • olej

Na uvaření:

  • 1,5 litru vody
  • sůl
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře

Příprava:

Do hrnce vložíme porce cejna, zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a 25 minut vaříme doměkka. Vývar slijeme (můžeme použít na rybí polévku) a maso necháme v cedníku vychladnout. Odstraníme z masa kůži, maso obereme ze žeberních kostí a páteře i se svalovými kůstkami (větší samozřejmě vyndáme). Maso rozemeleme na masovém strojku nebo robotu; umlít můžeme klidně i dvakrát.

Do umletého masa přidáme 2 syrová vejce, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, worcesterem, pepřem a solí a směs zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme třicentimetrové kuličky, které obalíme ve strouhance a pečeme na rozpáleném oleji dozlatova.  Opečené krokety podáváme s vařenými brambory, cibulí a hořčicí nebo jen s chlebem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled