Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 6 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 15 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Kapří poradna: Úspěšnost boilie

Marek iRybářství 17. listopadu 2022 0 komentářů
kapr

foto: MIchal Kučera

Praxe

Jaká složka z těch, které boilie obsahuje, je pro jeho úspěšnost nejdůležitější?

odpovídá Michal Kučera

Když budu jmenovat jednu, nebude to pravda. Stejně tak, jako kdybych řekl, že všechny. Jsou složky, které pro úspěšnost nejsou tak důležité, ale boilie by bez nich nedrželo nebo by bylo velmi drahé. Pak jsou přísady, které dodávají boilie chuť, ale samy o sobě nejsou až tak atraktivní. Mám tím na mysli třeba klasické rybí moučky.

Mnohem více úspěšnost ovlivňují atraktory a extrakty, jako je například krill, Robin red, různá koření, GLM extrakt, játrové prášky, Belachan a podobně. Stejné je to u tekutých složek, kde právě tyto atraktivní tekuté složky na bázi koření, mořských živočichů či jater výrazně zvyšují úspěšnost boilie.

REKLAMA

Samostatnou složkou jsou esence. Mnohdy právě ony rozhodnou, jestli se ryba pokusí boilie pozřít, nebo ne. Dobrá esence někdy může částečně vyvážit i jinak horší složení boilie, alespoň při krátkodobém použití. Vedle toho jsou tu i sladidla a chuťové stimulátory. Osobně například rád používám kouzelníky Spice, Cream či Fruit Cajouser od Nutrabaits, což je něco právě jako sladidlo se stimulátorem dohromady.

Nejsilnější složkou jsou esenciální oleje. Někdy mohou výrazně dopomoci k úspěšnosti boilie. Pozor ale na jejich dávkování. Když to vše shrnu, jsou více či méně důležité složky boilie, ale hlavní je všechny dát dohromady tak, aby spolu dokonale ladily. Pak se vám podaří vytvořit úspěšné boilie.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled