Jaký je rozdíl mezi mraženými boilie a hotovými? Které na kapra platí lépe?

Odpovídá: Karel Nikl, foto: autor, Jan Bříza

Doby, kdy veškeré hotové boilie byly pouhou směsí navoněných objemových surovin s velmi vysokou dávkou esence a hořkokyselého konzervantu, jsou již minulostí. V současnosti je možné na trhu sehnat skutečně kvalitní hotové boilie, které se může naprosto bez problémů srovnávat s dobrými mraženými kuličkami.

A to nejen v atraktivitě, ale i ve výživné hodnotě. Pokud použijete opravdu špičkové „hotovky“ a vyzkoušíte je, sami se přesvědčíte, že jsou to skvělé „chytače“ kaprů. Bylo by pokrytecké nekonečně omílat zažitou nedotknutelnost mraženého boilie. Dnes už rozdíl mezi „hotovkami“ a „mraženkami“ není tak markantní. A jsou situace, kdy jsou hotové boilie lepší než zamrazené. Ryby na ně reagují opravdu rychle. Jednoduše řečeno, dobré hotové boilie jsou opravdu kvalitní nástrahy i návnady.

Napsat komentář