Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 17 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Krokety z cejnů (nebo jiné bílé ryby)

Marek Kožušník 0 hodnocení
recept Recepty

Maso cejnů a jiných bílých ryb obsahuje příliš mnoho svalových kůstek. Povařením a rozemletím masa i s kůstkami připravíme chutné pečené rybí krokety.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750–1000 g naporcovaného cejna
  • strouhanku
  • 2 vejce
  • 3-4 stroužky česneku
  • lžíci worcesteru
  • pepř
  • sůl
  • majoránku
  • olej

Na uvaření:

  • 1,5 litru vody
  • sůl
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře

Příprava:

Do hrnce vložíme porce cejna, zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a 25 minut vaříme doměkka. Vývar slijeme (můžeme použít na rybí polévku) a maso necháme v cedníku vychladnout. Odstraníme z masa kůži, maso obereme ze žeberních kostí a páteře i se svalovými kůstkami (větší samozřejmě vyndáme). Maso rozemeleme na masovém strojku nebo robotu; umlít můžeme klidně i dvakrát.

Do umletého masa přidáme 2 syrová vejce, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, worcesterem, pepřem a solí a směs zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme třicentimetrové kuličky, které obalíme ve strouhance a pečeme na rozpáleném oleji dozlatova.  Opečené krokety podáváme s vařenými brambory, cibulí a hořčicí nebo jen s chlebem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled