Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Cejn na zázvoru a kari

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Cejn má sice více mezisvalových kůstek, ale maso je chutné a velice jemné. Takže směle do toho!

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • jednoho cejna o hmotnosti kolem 1500–2000 g
  • dvě vejce
  • lžičku kari
  • lžičku strouhaného zázvoru
  • dva stroužky česneku
  • lžíce škrobu (Solamyl)
  • 5 cl bílého vína
  • červenou papriku nebo kapii
  • zelenou papriku
  • cibuli
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • máslo

Příprava:

Vykuchanou, šupin zbavenou rybu opláchneme, odstraníme ploutve, hlavu a ocas. Podélně ji od hlavy k ocasu rozřízneme na polovinu, vytvoříme na čtyři porce, které osolíme. Vejce vidličkou rozšleháme s kari, zázvorem a utřeným česnekem. Pak přilijeme víno, přidáme škrob a vymícháme hladké těstíčko, které by mělo být hutnější.

Porce ryby ubrouskem nebo utěrkou osušíme, namočíme z obou stran do těstíčka a na rozpáleném oleji je pečeme z obou stran pěkně do zlatova. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli a papriky, vše zjemníme lžičkou másla, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterem a dusíme do měkka. Porce ryby poklademe zeleninovou směsí a dobrotu podáváme třeba s bramborovou kaší.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled