Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Známe důvod zpackaného zarybňování candátů v Dalešické přehradě. Jakou škodu viníci způsobili?

Marek iRybářství 3. listopadu 2022 0 komentářů
candát

foto: repro video

ČRS a MRS

Dne 25. října jsme jako první informovali o zpackaném zarybňování na přehradě Dalešice, při kterém uhynuly stovky candátů. Pobočný spolek Třebíč, který se o tento revír stará, řešil nešťastnou situaci na včerejším mimořádném zasedání.

text: Marek Kožušník

Redakce iRybářství má k dispozici usnesení z tohoto mimořádného zasedání výboru pobočného spolku a kontrolní a revizní komise. Jak byla vyčíslena vzniklá škoda na uhynulém candátovi? Jak se bude řešit způsob její úhrady? Kdo je viníkem?

REKLAMA

„Dne 22. 10. 2022 byla do revíru 461 056 JIHLAVA 7-8 společně s kaprem obecným vysazena i přidušená násada candáta obecného kategorie Ca1 v množství cca 6500 ks,“ uvádí se v usnesení, pod kterým je podepsán předseda Pobočného spolku Třebíč Jiří Kuba a předseda kontrolní a revizní komise Pobočného spolku Třebíč Jiří Krčál.

„Celá tato velice nepříjemná událost byla způsobena zejména vlivem špatné komunikace pracovníků společnosti zajišťující přepravu ryb a selháním lidského faktoru,“ vysvětluje se v usnesení.

REKLAMA

Škoda byla podle usnesení vyčíslena na částku 9240 Kč včetně DPH dle platného Ceníku ryb MRS, z. s. Brno pro rok 2022. Celá výše uvedení částka bude na těchto zaměstnancích vymáhána formou srážek ze mzdy dle zákoníku práce i přesto, že minimálně 1/3 candátů přežila a odplavala.

Dále byla dle usnesení přijata taková organizační i technická opatření, aby k těmto událostem již nedocházelo.“

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled