Pokud si chcete připravit pstruha trochu netradičně, zkuste tenhle zajímavý a chutný recept.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- dva duháky
- asi 200 g šunky
- 100 g vinné klobásy
- červenou papriku
- aspoň dva zelené listy pórku
- šalvěj
- citronovou šťávu
- pepř
- sůl
- máslo
Příprava:
Vykuchaným pstruhům odřízneme hlavy, ocas, vyřízneme páteř, odstraníme zbytek kostí a rozpůlíme je na polovinu.
Filety potřeme vymačkanou vinnou klobásou, na potřený filet položíme pruh šunky, kousek papriky a svineme do závitku. Listy pórku spaříme vařící vodou, nařežeme na proužky a zavážeme jimi závitky. Rozpustíme máslo, přidáme šalvěj, citronovou šťávu, pepř, sůl a vše dostatečně promícháme. Závitky ze pstruha vložíme do trouby pod gril a potřeme je ochuceným máslem.
Během grilování je obracíme a nadále potíráme ochuceným máslem. Hotové závitky položíme na zbylé plátky šunky, které můžeme rovněž ogrilovat a vynikající jídlo podáváme s opečenými, očesnekovanými plátky bagety nebo veky, potřené bylinkovým máslem. Jako přílohu zvolíme salát z grilovaných paprik.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen