Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 6 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Zapečený sumec se smetanou a nivou

Michal Katuščák 0 hodnocení
recept ryby Recepty

Kostky sumce zapečené s dalšími surovinami, přelité smetanou se sýrem. Podobně lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb, ale měly by být bez kostí.

Text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 g masa ze sumce
  • dvě červené cibule
  • 100 g žampionů
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 50 g nivy, máslo, petrželku
  • sůl
  • pepř
  • citronovou šťávu.

Příprava:

Maso ze sumce (candáta či lososa) nakrájíme na kostky o hraně asi 2 cm.

Kůži předtím odstraníme. Pak maso osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme do ní kostky rybího masa, které okmínujeme, poklademe na ně kousky másla, plátky žampionů, cibule a posypeme petrželkou.

recept ryby
foto: Dalibor Marounek

Vše vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi deset minut. Smetanu mezitím rozmícháme s nastrouhanou nivou, rybu rovnoměrně přelijeme a necháme ještě zhruba pět minut péct. Podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled