Kostky sumce zapečené s dalšími surovinami, přelité smetanou se sýrem. Podobně lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb, ale měly by být bez kostí.
Text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 500 g masa ze sumce
- dvě červené cibule
- 100 g žampionů
- 200 g smetany ke šlehání
- 50 g nivy, máslo, petrželku
- sůl
- pepř
- citronovou šťávu.
Příprava:
Maso ze sumce (candáta či lososa) nakrájíme na kostky o hraně asi 2 cm.
Kůži předtím odstraníme. Pak maso osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme do ní kostky rybího masa, které okmínujeme, poklademe na ně kousky másla, plátky žampionů, cibule a posypeme petrželkou.
Vše vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi deset minut. Smetanu mezitím rozmícháme s nastrouhanou nivou, rybu rovnoměrně přelijeme a necháme ještě zhruba pět minut péct. Podáváme s vařenými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen