Fotografie
fadli m.n okomentoval Výdej celorepub...
včera
Fotografie
fadli m.n okomentoval Test rybářských...
včera
Fotografie
fadli m.n okomentoval Původní versus ...
včera
Fotografie
fadli m.n okomentoval Její podvodní v...
včera
Fotografie
fadli m.n okomentoval Barakuda zaútoč...
včera

Zapečený losos s koprovou omáčkou

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

V únoru toho moc nenachytáme, a tak si pro ryby zajdeme do obchodu. Tentokrát se zaměříme na lososa.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g lososa
  • 2 dl zakysané smetany
  • 50 g sýru hermelín
  • dvě lžíce nasekaného kopru
  • citron
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Příprava:

Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Smetanu rozmícháme s jemně nasekaným koprem. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme porce lososa, přelijeme (lehce) smetanou s koprem a zbytek smetany použijeme jako dresink. Dobrotu dáme zapéct.

losos

Před koncem pečení na lososa úhledně vložíme plátky hermelínu a necháme ještě asi dvě minuti zapéct. Lososa podáváme s vařenými brambory a vařenými fazolkami přelitými rozpuštěným máslem. Jako dresink přidáme dvě lžíce smetany s koprem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled