V únoru toho moc nenachytáme, a tak si pro ryby zajdeme do obchodu. Tentokrát se zaměříme na lososa.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 500 g lososa
- 2 dl zakysané smetany
- 50 g sýru hermelín
- dvě lžíce nasekaného kopru
- citron
- sůl
- pepř
- máslo
Příprava:
Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Smetanu rozmícháme s jemně nasekaným koprem. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme porce lososa, přelijeme (lehce) smetanou s koprem a zbytek smetany použijeme jako dresink. Dobrotu dáme zapéct.
Před koncem pečení na lososa úhledně vložíme plátky hermelínu a necháme ještě asi dvě minuti zapéct. Lososa podáváme s vařenými brambory a vařenými fazolkami přelitými rozpuštěným máslem. Jako dresink přidáme dvě lžíce smetany s koprem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen