Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Zapečený losos s koprovou omáčkou

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

V únoru toho moc nenachytáme, a tak si pro ryby zajdeme do obchodu. Tentokrát se zaměříme na lososa.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g lososa
  • 2 dl zakysané smetany
  • 50 g sýru hermelín
  • dvě lžíce nasekaného kopru
  • citron
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Příprava:

Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Smetanu rozmícháme s jemně nasekaným koprem. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme porce lososa, přelijeme (lehce) smetanou s koprem a zbytek smetany použijeme jako dresink. Dobrotu dáme zapéct.

losos

Před koncem pečení na lososa úhledně vložíme plátky hermelínu a necháme ještě asi dvě minuti zapéct. Lososa podáváme s vařenými brambory a vařenými fazolkami přelitými rozpuštěným máslem. Jako dresink přidáme dvě lžíce smetany s koprem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled