Pokud vás už nebaví klasické recepty, určitě se nebojte vyzkoušet tento. Oblíbí si ho i lidé, kteří kapra příliš často nejedí! Pokud jste i vášnivými houbaři, můžete žampiony vyměnit za hříbky.
Potřebujeme:
- 1000 g naporcovaného kapra
- 200 g žampionů
- dvě červené cibule
- 200 g zakysané smetany
- hladkou mouku
- červená papriku
- sůl
- kmín
- olej
Příprava:
Porce kapra osolíme, poprášíme hladkou moukou a z obou stran je opečeme na oleji do zlatova. Pak maso vložíme do pekáče nebo zapékací mísy, posypeme červenou paprikou, kolečky cibule, plátky žampionů, podlijeme trochou rybího vývaru a vložíme do vyhřáté trouby.
Smetanu rozmícháme s hladkou moukou, rybu směsí polijeme a necháme 15 minut v troubě zapéct. Na talíři porce kapra přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a dobrotu podáváme s vařenými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen