Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 2 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 11 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Zapečený kapr se sýrem a křenem

Marek iRybářství 1 hodnocení
kapr Recepty

Recept pro všechny, kdo chtějí o Vánocích vyzkoušet něco trochu jiného.  

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 600–800 g podkov z kapra
  • 1 dl smetany na vaření
  • dvě lžíce strouhaného sýru
  • dvě lžíce strouhaného křenu
  • sůl
  • pepř
  • citronovou šťávu
4
40 minut

Postup

1

Podkovy osolíme, pokapeme citronovou šťávou a hodinu necháme odpočinout.

2

Naskládáme je do zapékací misky, poklademe plátky másla, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut při 180 °C.

3

Přelijeme smetanou, posypeme nastrouhaným křenem a sýrem.

4

Vložíme zpět do trouby a pečeme, až sýr na povrchu začne zlátnout.

5

Podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Syr

    Tak to jsem zvědavý až to vyzkouším

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled