Pikantní ostrá rybí polévka, která nás postaví na nohy třeba po bujaré oslavě trofejního úlovku.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 700 g rybích odřezků (hlavy, ocasy atd.)
- 300 g rybího masa bez kůže (kapr, sumec, candát)
- 5 rajčat
- 2 větší sladkokyselé okurky
- červenou papriku
- 2 cibule
- 2 dl láku z okurek
- 2 lžíce kaparů
- sladkou červenou papriku
- kousek chilli papričky
- bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 4 celé pepře
- sůl
- mletý pepř
- olej
Příprava:
Odřezky z ryb zalijeme 1,5 l vody, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jednu cibuli a vaříme na mírném plameni 30 minut. Potom přihodíme rybí maso a vaříme ještě pět minut, aby se maso nerozpadlo. Vývar slijeme, maso rozebereme na lupínky, obereme i maso z hlav, ocasů a dáme stranou.
Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme nakrájená oloupaná rajčata, zalijeme teplým vývarem a vaříme 10 minut. Tyčovým mixerem rozmixujeme rajčata na hladký krém, přidáme nakrájenou papriku, kousek chilli, kapary a vaříme, než paprika změkne. Na závěr nakrájíme do polévky kostičky kyselé okurky, nalijeme okurkový lák a necháme prohřát. Polévku na závěr ochutíme pepřem, solí a podáváme s pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen