Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 11 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
před 21 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
včera
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera

Vídeňská rybí polévka

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí polévka Recepty

Polévku můžeme připravit z vykostěných filetů mořských nebo sladkovodních ryb, my jsme tentokrát použili maso z kapra. Polévka má pikantní chuť a zajímavá je jistě i chuťová kombinace rybího masa s hovězím vývarem.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g filetů z kapra
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • cibuli
  • mrkev
  • kousek celeru
  • kus pórku
  • kousek feferonky
  • aspoň dvě polévkové lžíce másla
  • čtyři lžíce hladké mouky
  • dvě lžíce smetany
  • citronovou šťávu
  • lžíce červené papriky (sladké, ale i trochu pálivé)
  • bobkový list
  • sůl
  • petrželku na ozdobu

Příprava:

Na rozpáleném másle osmahneme cibuli, zasypeme moukou, utvoříme jíšku a zalijeme ji vývarem. Do polévky přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, feferonku, červenou papriku, bobkový list.

Vše osolíme a povaříme do doby, až zelenina změkne. Do polévky pak přidáme kousky rybího masa (pozor na kůstky) a vaříme ji ještě asi tři minuty. Nakonec ji ochutíme citronovou šťávou, zjemníme smetanou a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled