Pokud se vám povedlo ulovit úhoře a přemýšlíte, co s ním, je to dost náročná otázka. O to víc, pokud nejste majitelé udírny. Tento recept by pro vás mohl být skvělým řešením!

Potřebujeme:

  • 750 g naporcovaného úhoře
  • šest stroužků česneku
  • polévkovou lžíci strouhaného zázvoru
  • čajovou lžičku tymiánu
  • 100 g hladké mouky
  • vejce
  • strouhanku
  • sůl
  • pepř
  • olej

Příprava:

Vykuchaného, kůže zbaveného úhoře nakrájíme na 10cm špalíčky. Potřeme je česnekem, osolíme a necháme je v lednici alespoň hodinu rozležet. Hladkou mouku promícháme se zázvorem a tymiánem.

Porce úhoře potom obalíme v připravené moučné směsi, pak ve vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji maso smažíme do zlatova. Podáváme s vařenými brambory, přelité máslem nebo s restovanou zeleninou.