Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 9 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Třeboňská rybí polévka s hrachem

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Starý recept třeboňských rybářů z počátku 20. století.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • odřezky z kapra (hlavu, ploutve, část ocasu)
  • asi 250 g vařeného hrachu
  • mrkev
  • kousek celeru
  • dva stroužky česneku
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • sůl
  • rozemletý pepř
  • máslo
  • petrželku
  • dvě housky, popřípadě plátky veky

Příprava:

Den předem namočený hrách uvaříme. Hlavu, odřezky a ocas zalijeme asi 1,5 l vody, přidáme kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a vše osolíme a zhruba 45 minut vaříme. Vývar scedíme, maso zbavíme kostiček, vrátíme je o vývaru, rovněž nakrájenou zeleninu.

Hrách scedíme, propasírujeme pře síto (nebo rozemeleme či rozmixujeme), přidáme do rybího vývaru, který tak zahustíme. Polévku pak ještě prohřejeme, dochutíme třeným česnekem, možná i přisolíme a opepříme. Podáváme s kostičkami na sucho opečené housky a polévku na závěr posypeme petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled