Jde o mexické kukuřičné placky (dnes je seženete skoro všude), plněné pikantní směsí z rybího masa zeleniny a žampionů.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 400 g masa z tresky
- zhruba 150 g žampionů
- cibuli
- červenou papriku (kapii)
- dvě rajčata
- lžíci nasekané petrželky
- dva stroužky česneku
- chilli papričku
- oregano
- pepř
- sůl
- olej
- hotové kukuřičné placky – tortilly
Příprava:
V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, plátky česneku a nasekanou chilli papričku. Přidáme předem oloupaná nakrájená rajčata (spařte je v horké vodě a pak oloupejte), papriku nakrájenou na kostičky a žampiony na plátky. Vše okořeníme oreganem, pepřem, osolíme a dusíme do měkka.
Když směs změkne, necháme přebytečnou tekutinu odpařit, přidáme nakrájené kostky rybího filé, nasekanou petrželku a vše ještě asi tři minuty podusíme. Tortilly nahřejeme na pánvi, do středu každé placky navršíme směs, zavineme a teplé podáváme. Je to nesmírně chutné a také na přípravu rychlé jídlo.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen