Text: Vladimír Urban, foto: autor
Potřebujeme:
- Těstoviny (ty tmavé, lososové, zvýrazní rybí chuť pokrmu)
- Sůl
- Pepř
- Čerstvou bazalku (použít lze i sušenou)
- Cibuli
- Mořské plody
Příprava:
Těstoviny povaříme v dostatečném množství osolené vody, kterou ještě zvláčníme několika lžičkami olivového oleje. Pozor, italské těstoviny včas vypněte, vařte je jen al dente – když vypnete plotýnku, měly by být uvnitř ještě trošičku syrové. Nebojte se, v horké vodě dojdou a hnedle budou akorát. Není nic horšího než rozvařené těstoviny, které se na talíři mění v beztvarou kaši.
Mezitím dvě, tři minutky nechte ve vroucí vodě projít mořské plody. V dostatečně velké pánvi na olivovém oleji mírně opražte jemně nakrájenou cibuli, přidejte k ní mořské plody, chvíli je smažte s cibulkou a pak sporák vypněte a přidejte k nim odpovídající množství scezených těstovin. Také nakrájené lístky bazalky, šetřit s ní nemusíte. Těstoviny opatrně promíchejte a hned úhledně servírujte.
Tip: Při míchání těstovin můžete přidat i trošičku jemně nastrouhaného parmazánu. Jiný sýr ale nepoužívejte, nechcete-li mít ze soust „žvýkačku“. A pokud chcete, můžete přidat i na čtvrtky či půlky nakrájené olivy.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen