Snadný a poměrně rychlý recept na skvělou letní večeři. Většinu ingrediencí budete mít určitě doma.
Na dvě porce potřebujeme:
- konzervu aljašského lososa ve vlastní šťávě
- 30 g mořských řas
- dvě cibule nebo šalotky
- stroužek česneku
- trochu olivového oleje
- šťávu z citronu
- 100 ml bílého vína
- 180-200 g těstovin
- trochu smetany
- sůl
- pepř
Příprava:
Maso vyjměte z konzervy, nechte ho okapat a pak ho nakrájejte na kousky. Listy mořských řas ponořte zhruba na tři minuty do vařící vody a kastrolek odstavte stranou.
Šalotku jemně pokrájejte a spolu s česnekem ji do zlatova opečte. Nakrájeného lososa a povařené mořské řasy zalijte vínem a vařte tak dlouho, než se víno ze tří čtvrtin vypaří.
Do vytvořené omáčky přidejte smetanu, sůl, pepř, česnek a dozlatova opečenou cibulku. Mezitím si uvařte tenké nudle. Na pánvi, kde máte omáčku, si udělejte uprostřed místo a vložte uvařené nudle. Pokud se vám bude zdát omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z těstovin. Na závěr vše pokapejte citronovou šťávou a promíchejte.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen