Text: Dalibor Marounek, foto: autor, David Štrunc
Potřebujeme:
- Osm kukuřičných placek tacos (jsou k mání i u nás)
- 400 g pevného rybího masa (treska, sumec, candát, štika atd.)
- 250 g červeného zelí
- Omáčku salsa
- Dva stroužky česneku
- Citronovou šťávu
- Chilli
- Římský kmín
- Oregano
- Pepř
- Sůl
- Hladkou mouku
- Petrželku
- Olej
Příprava:
Rybí maso nakrájíme na kostky, vložíme je do misky, promícháme s utřeným česnekem, posypeme oreganem, řeckým kmínem, chilli, pepřem a osolíme. Pak je obalíme v hladké mouce.
Červené zelí nakrájíme na nudličky, promícháme je se stejným kořením jako ryby a přidáme 2 – 3 lžíce salsy. Kousky rybího masa opečeme na oleji ze všech stran a odložíme je stranou.
Tacos postříkáme kapkami vody a ohřejeme na suché pánvi (placky lze vložit i do mikrotenového sáčku a ohřát 40 sekund v mikrovlnné troubě). Teplé placky naplníme ochuceným zelím, nahoru přidáme kostky rybího masa, přelijeme salsou, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen