Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 2 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 11 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Tacos s rybou

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Dalibor Marounek, foto: autor, David Štrunc

Potřebujeme:

  • Osm kukuřičných placek tacos (jsou k mání i u nás)
  • 400 g pevného rybího masa (treska, sumec, candát, štika atd.)
  • 250 g červeného zelí
  • Omáčku salsa
  • Dva stroužky česneku
  • Citronovou šťávu
  • Chilli
  • Římský kmín
  • Oregano
  • Pepř
  • Sůl
  • Hladkou mouku
  • Petrželku
  • Olej

Příprava:

Rybí maso nakrájíme na kostky, vložíme je do misky, promícháme s utřeným česnekem, posypeme oreganem, řeckým kmínem, chilli, pepřem a osolíme. Pak je obalíme v hladké mouce.

Červené zelí nakrájíme na nudličky, promícháme je se stejným kořením jako ryby a přidáme 2 – 3 lžíce salsy. Kousky rybího masa opečeme na oleji ze všech stran a odložíme je stranou.

Tacos postříkáme kapkami vody a ohřejeme na suché pánvi (placky lze vložit i do mikrotenového sáčku a ohřát 40 sekund v mikrovlnné troubě). Teplé placky naplníme ochuceným zelím, nahoru přidáme kostky rybího masa, přelijeme salsou, ozdobíme petrželkou a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled