Ryba bývala hojná zejména v Labi, ale po záplavách v roce 2002 skoro vymizela. Nachytat se dá ve větším množství na slepých labských ramenech a přilehlých tůních. Má vynikající jemné maso bez kostí.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 20 až 30 kusů sumečka amerického
- 500 g cibule
- jednu palici česneku
- sůl
- kmín
- pepř
- máslo

Příprava:
Vykuchané sumečky zbavíme ostrých ploutví, které ustřihneme nůžkami na kuře, odřízneme hlavy a ocasy. Špalíčky masa v břišní dutině pomažeme jemně utřeným česnekem. Ryby narovnáme do pekáče, osolíme, okmínujeme, poklademe kousky másla, posypeme hustě nakrájenou cibulí a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení občas podlijeme vodou. Podáváme s chlebem nebo brambory.

Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen