Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 27 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 30 min
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Sumec v kysaném zelí

Marek iRybářství 0 hodnocení
recepty z ryb Recepty

Vynikající úprava sumce pochází z maďarské kuchyně.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1000 g masa ze sumce
  • 500 g kysaného zelí
  • 200 g zakysané smetany
  • dvě cibule
  • 2 dl červené vína
  • bobkový list
  • nové koření
  • sladkou červenou papriku
  • pepř
  • kmín
  • hladkou mouku
  • sádlo
  • sůl

Příprava:

Maso ze sumce zbavíme kostí, odstraníme kůži, tuk, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Mouku smícháme s červenou paprikou, kostky ve směsi obalíme, opečeme na rozehřátém sádle do zlatova ze všech stran a odložíme je stranou. Do šťávy po pečení přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Zelí vymačkáme, překrájíme na menší kousky, přidáme k cibuli, podlijeme vínem, ochutíme bobkovým listem, novým kořením, kmínem a dusíme pod pokličkou do doby, než zelí změkne. Sundáme pokličku, odstraníme koření a část šťávy necháme odpařit. Pak zelí přendáme do pekáče, na něj vložíme kostky opečeného masa, opatrně je promícháme se zelím, vše zalijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby a asi 15 minut necháme zapéct. Hotový pokrm podáváme s maďarskými těstovinami, tarhoňou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled