Vynikající úprava sumce pochází z maďarské kuchyně.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 1000 g masa ze sumce
- 500 g kysaného zelí
- 200 g zakysané smetany
- dvě cibule
- 2 dl červené vína
- bobkový list
- nové koření
- sladkou červenou papriku
- pepř
- kmín
- hladkou mouku
- sádlo
- sůl
Příprava:
Maso ze sumce zbavíme kostí, odstraníme kůži, tuk, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Mouku smícháme s červenou paprikou, kostky ve směsi obalíme, opečeme na rozehřátém sádle do zlatova ze všech stran a odložíme je stranou. Do šťávy po pečení přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Zelí vymačkáme, překrájíme na menší kousky, přidáme k cibuli, podlijeme vínem, ochutíme bobkovým listem, novým kořením, kmínem a dusíme pod pokličkou do doby, než zelí změkne. Sundáme pokličku, odstraníme koření a část šťávy necháme odpařit. Pak zelí přendáme do pekáče, na něj vložíme kostky opečeného masa, opatrně je promícháme se zelím, vše zalijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby a asi 15 minut necháme zapéct. Hotový pokrm podáváme s maďarskými těstovinami, tarhoňou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen