Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
před 8 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
před 13 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 14 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval „Rybář“ házel u...
včera
Fotografie
Radek okomentoval „Rybář“ házel u...
předevčírem

Sumec pečený v pikantní krustě

Marek iRybářství 1 hodnocení
sumec Recepty

Tímto způsobem můžeme upravit jakýkoliv druh sladkovodní nebo mořské ryby. V našem receptu jsme použili sumce.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 800 g filetů ze sumce bez kůže
  • 150 g česnekových chipsů (brambůrků)
  • dvě lžíce nasekaných arašídů
  • jednu lžíci sušené petrželky
  • dvě vejce
  • dvě lžíce solamylu
  • dvě lžíce hladké mouky
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • chilli vlákna
  • listy římského salátu
  • olej

Příprava:

Filety poprášíme drceným kmínem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Chipsy válečkem rozdrtíme na drobné kousky, arašídy rovněž nasekáme na drobno. Chipsy smícháme s arašídy a sušenou petrželkou.

foto: Dalibor Marounek

Z mléka, vajec, solamylu a hladké mouky vymícháme hladké těstíčko, které osolíme a necháme chvíli stát. Filety namáčíme do těstíčka, necháme trochu okapat a obalíme v chipsech. Potom znovu namočíme do těstíčka a obalíme v chipsech.

Porce ryby naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, který potřeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut při 180 °C. Pečené porce ryby ozdobíme citronem, chilli vlákny, položíme na listy římského salátu a podáváme. Přílohou může být třeba bramborový salát, brambory, hranolky atd.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Luxusní

    Vyzkoušené a můžu doporučit velká bomba

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled