Tímto způsobem můžeme upravit jakýkoliv druh sladkovodní nebo mořské ryby. V našem receptu jsme použili sumce.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 800 g filetů ze sumce bez kůže
- 150 g česnekových chipsů (brambůrků)
- dvě lžíce nasekaných arašídů
- jednu lžíci sušené petrželky
- dvě vejce
- dvě lžíce solamylu
- dvě lžíce hladké mouky
- mléko
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- chilli vlákna
- listy římského salátu
- olej
Příprava:
Filety poprášíme drceným kmínem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Chipsy válečkem rozdrtíme na drobné kousky, arašídy rovněž nasekáme na drobno. Chipsy smícháme s arašídy a sušenou petrželkou.
Z mléka, vajec, solamylu a hladké mouky vymícháme hladké těstíčko, které osolíme a necháme chvíli stát. Filety namáčíme do těstíčka, necháme trochu okapat a obalíme v chipsech. Potom znovu namočíme do těstíčka a obalíme v chipsech.
Porce ryby naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, který potřeme olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut při 180 °C. Pečené porce ryby ozdobíme citronem, chilli vlákny, položíme na listy římského salátu a podáváme. Přílohou může být třeba bramborový salát, brambory, hranolky atd.
Luxusní
Vyzkoušené a můžu doporučit velká bomba