Fotografie
Stanislava okomentoval Soukromá půjčka...
před 13 hod
Fotografie
SVOBODA založil otázku Soukromá půjčka...
před 15 hod
Fotografie
Milan okomentoval Úlovky 2024...
předevčírem
Fotografie
Stanislava okomentoval Finanční situac...
předevčírem
Fotografie
KLIMOSOVA založil otázku Finanční situac...
před 5 dny

Sumec pečený na houbách

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Milan a Jana Janouškovi, foto: Ivo Novák

V neposlední řadě všeobecné mínění ovlivňuje i názor, který říká, že maso sumce je tučné a méně kvalitní. Ano, větší sumci se hodí spíše na uzení, ale ryby v délce do jednoho metru vám coby strávníkům udělají radost.

Pro kvalitní pečení je nezbytností dobře vybavená trouba. Srovnání těch nejlepších trub najdete například na portále Arecenze.cz.

Potřebujeme:

  • sumce
  • rybí koření
  • hladkou mouku
  • slaninu
  • cibuli
  • houby
  • kořenící směs vegeta

Postup:

Porci sumce osušíme, osolíme, okořeníme zeleným rybím kořením (běžně dostupné) a obalíme v hladké mouce.

Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou cibuli. Potom z obou stran porci sumce opečeme, přidáme směs hub, nejlépe čerstvých, lze použít i konzervované.

Vše zastříkneme rybím vývarem, v nouzi i vodou, avšak pak přidáme opatrně polévkovou kořenící směs typu vegeta. Pod pokličkou necháme maso zvolna dusit, až je měkké a v pánvi zůstane zredukovaná houbová směs.

Podáváme s brambory, chlebem nebo jinými oblíbenými přílohami.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled