Text: Milan a Jana Janouškovi, foto: Ivo Novák
V neposlední řadě všeobecné mínění ovlivňuje i názor, který říká, že maso sumce je tučné a méně kvalitní. Ano, větší sumci se hodí spíše na uzení, ale ryby v délce do jednoho metru vám coby strávníkům udělají radost.
Pro kvalitní pečení je nezbytností dobře vybavená trouba. Srovnání těch nejlepších trub najdete například na portále Arecenze.cz.
Potřebujeme:
- sumce
- rybí koření
- hladkou mouku
- slaninu
- cibuli
- houby
- kořenící směs vegeta
Postup:
Porci sumce osušíme, osolíme, okořeníme zeleným rybím kořením (běžně dostupné) a obalíme v hladké mouce.
Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou cibuli. Potom z obou stran porci sumce opečeme, přidáme směs hub, nejlépe čerstvých, lze použít i konzervované.
Vše zastříkneme rybím vývarem, v nouzi i vodou, avšak pak přidáme opatrně polévkovou kořenící směs typu vegeta. Pod pokličkou necháme maso zvolna dusit, až je měkké a v pánvi zůstane zredukovaná houbová směs.
Podáváme s brambory, chlebem nebo jinými oblíbenými přílohami.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen