Tento recept pochází z belgické kuchyně a podobně lze upravit i jiné sladkovodní či mořské ryby.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 700 až 800 g masa ze sumce
- 3dl bílého vína
- jednu cibuli
- jednu mrkev
- jednu petržel (nebo kousek celeru)
- sůl a pepř
Příprava:
Z masa odstraníme kůží, podkožní tuk, kosti, upravíme na čtyři porce kolem 150 g a osolíme. Na rozehřátém másle podusíme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, osolíme a opepříme.
K zelenině přidáme porce sumce, podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme do měkka. Podušené porce sumce přelijeme šťávou a podušenou zeleninou. Podáváme s vařenými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen