Fotografie
Radim okomentoval Co by měl vědět...
před 2 hod
Fotografie
Marek okomentoval Jak ulovit mník...
před 19 hod
Fotografie
Jan okomentoval Šonova hodina r...
včera
Fotografie
Jan okomentoval Rychlá a spoleh...
včera
Fotografie
Jan okomentoval Rychlá a spoleh...
včera

Sumec na vlámský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
sumec Recepty

Tento recept pochází z belgické kuchyně a podobně lze upravit i jiné sladkovodní či mořské ryby.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 700 až 800 g masa ze sumce
  • 3dl bílého vína
  • jednu cibuli
  • jednu mrkev
  • jednu petržel (nebo kousek celeru)
  • sůl a pepř

Příprava:

Z masa odstraníme kůží, podkožní tuk, kosti, upravíme na čtyři porce kolem 150 g a osolíme. Na rozehřátém másle podusíme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, osolíme a opepříme.
K zelenině přidáme porce sumce, podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme do měkka. Podušené porce sumce přelijeme šťávou a podušenou zeleninou. Podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled