Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
před 5 dny
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 12 dny

Sumec na středomořský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
sumec Recepty

Jednoduchá a rychlá úprava sumce inspirována italskou kuchyní. Podobně lze upravit i jiné druhy ryb s malým obsahem svalových kůstek (kapr, candát, úhoř, treska, losos).

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 400 g masa ze sumce
  • 3 rajčata
  • červená paprika
  • cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 150 g žampionů
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • tymián
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • citronová šťáva
2
90 minut

Postup

1

Maso ze sumce bez kostí nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut rozležet.

2

Maso pustí vodu a zpevní se.

3

Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli na kostičky a jemně nasekaný česnek.

4

Přidáme nakrájená rajčata, která předem spaříme a oloupeme, pak přidáme také proužky papriky a plátky žampionů.

5

Směs ochutíme pepřem, solí, tymiánem a pod pokličkou ji dusíme doměkka.

6

Na závěr vložíme osušené kostky rybího masa a dusíme pět minut.

7

Hotovou směs rozprostřeme na teplé uvařené těstoviny a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled