Můžeme použít sladkovodní i mořské ryby. Osvědčili se především sumec a kapr, z mořských ryb především treska.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 600–750 g filetů z ryb
- 250 g čerstvých rajčat
- cibuli
- nejméně čtyři stroužky česneku
- 1 dl červeného vína
- hladkou mouku
- červenou papriku
- pepř
- sůl
- olej
Příprava:
Porce rybího masa osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme na rozpáleném oleji do zlatova – samozřejmě z obou stran. Pokud jste je nezbavili kůže, začněte opékat stranu s ní. Opečené filety rybího masa pak dáme stranou na teplé místo, kupříkladu do mírně zahřáté trouby.
Na oleji po opékání zpěníme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme nakrájená spařená a oloupaná rajčata, vše zalijeme vínem, ochutíme červenou paprikou, solí, pepřem a dusíme pod pokličkou do měkka. Pak sundáme pokličku a část tekutiny necháme vysmahnout, aby směs zhoustla. Porce ryby pak narovnáme na talíře a touto omáčkou je přelijeme. Jako příloha se hodí brambory, ale i rýže.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen