Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 2 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 3 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
před 13 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
před 18 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 19 hod

Candátovice, okounovice nebo kaprovice: Vyrobte si originální vzpomínku na ulovenou rybu!

Marek iRybářství 7. července 2021 0 komentářů
kreslený vtip

kresba: Zdeněk Hofman

Ostatní

Přichází čas prázdnin, dovolených a zaslouženého odpočinku v náručí matky přírody. Břehy řek, rybníků a nádrží ožijí rekreanty všeho druhu – včetně rybářů toužících po nevšedním úlovku.

text: Zdeněk Hofman

Těžko říct, jestli jsou u vody krásnější rána nebo večery, osobně coby notorický spáč miluji mnohem víc západ slunce a romantiku praskajícího ohně. K posezení u táboráku patří pochopitelně i lahvinka lahodného moku. Veselé kalíšky zahřejí nejen po těle, ale i na duši.

REKLAMA

rybářská etiketa
foto: Lenka Hofmanová

S originálním nápadem a krásnou sbírkou se mi pochlubil bylinkář, rybář a pravidelný čtenář Rybářství Vašek Vacek z Červeného Kostelce. V roce 1999 dostal s kamarádem nápad, že si nechají vypálit vlastní kořalku, kterou pojmenují nějak originálně. Na svět tak přišla hruška pstruhovka, protože v tom roce Vašek chytil velkého pstruha.

Vyrobili si vlastní viněty a lahvinkami podarovali i kamarády. Z nápadu vznikla tradice, která se každou sezónu opakuje. Lahodný mok nese vždy název největšího úlovku sezony. Následovala slivovice štikovice, okounovice, candátovice, kaprovice, či hruškovice karasovice, tolstolobikovice atd.

REKLAMA

Každý rok je prostě na světě originální rybářské pitíčko plné vzpomínek na pěknou rybu, a hlavně chvíle strávené u vody. Musím se přiznat, že se mi nápad velmi zalíbil a hned jsem zatoužil si nějakou vlastní kořalku taky vyrobit. Nejdřív ale musím chytit pořádnou rybu, po které ji pojmenuji, a to samé přeji i vám.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled