Fotografie
jimaca1166@flektel.com založil otázku Mitolyn Reviews...
před 2 hod
Fotografie
jimaca1166@flektel.com založil otázku Mitolyn Reviews...
před 2 hod
Fotografie
jimaca1166@flektel.com založil otázku Mitolyn Reviews...
před 2 hod
Fotografie
jimaca1166@flektel.com založil otázku Mitolyn Reviews...
před 2 hod
Fotografie
rajaco7271@cybtric.com založil otázku overall health...
před 16 dny

Štika v citronové omáčce

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Milan a Jana Janouškovi, foto: Ivo Novák

Potřebujeme:

  • štiku
  • sůl
  • bílý pepř
  • citron
  • máslo
  • hladkou mouku
  • smetanu

Postup:

Porci štiky osušíme, osolíme, okořeníme bílým pepřem, pokapeme citronovou šťávou, obalíme ji v hladké mouce a na přepuštěném másle v pánvi krátce opečeme.

Zastříkneme rybím vývarem (v nouzi postačí i voda), přidáme kůru z dobře opraného citronu a lehce i trochu citronové šťávy. Vše zastříkneme sladkou smetanou. Několik minut dusíme – do doby, než je maso měkké a smetana společně s moukou na obaleném masu vytvoří pěknou omáčku. Do ní vmícháme čerstvou petrželku a jídlo je hotové.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled